Бюджетната комисия в Народното събрание ще изслуша днес единствения кандидат

...
Бюджетната комисия в Народното събрание ще изслуша днес единствения кандидат
Коментари Харесай

Изслушват Димитър Главчев за шеф на Сметната палата в Бюджетната комисия

Бюджетната комисия в Народното събрание ще изслуша през днешния ден единствения претендент за ръководител на Сметна палата - Димитър Главчев, който е номинацията на ГЕРБ -СДС.

Главчев е някогашен народен представител от ГЕРБ, от 19 април до 17 ноември 2017 година е ръководител на 44-ото Народно заседание.

Вече от ПП-ДБ се срещнаха с Димитър Главчев, като му бяха отправени въпроси по отношение на контрола на обществените средства. След срещата съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков съобщи, че депутатите от ПП-ДБ ще уведомят цялата група и на общ съвет ще се вземе финалното решение.

Припомня ме, че до кандидатурата на Димитър Главчев се стигна след извършена среща в Народно събрание сред управленията на групите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, в която взе участие и финансовият министър Асен Василев. Напрежение към избора на ръководител на Сметна палата, обаче, се усещаше през миналите няколко седмици в Народно събрание, защото срокът за внасяне на номинации за шеф на Сметната палата трябваше да изтече на 7 юли.

Срокът бе продължен два пъти, защото до вечерта на 7 юли единствената импортирана кандидатура беше тази на Нина Стоименова, издигната от " Възраждане ". С проекторешението за удължение на периода депутатите дефинираха до избора на нов ръководител длъжността да извършва Горица Грънчарова - Кожарева, заместничката на Цветков и по този начин до гласоподаване на кандидатурата на “Възраждане ” не се стигна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР