Бюджетът за догодина още не е внесен в Народното събрание,

...
Бюджетът за догодина още не е внесен в Народното събрание,
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Бюджет 2021 поставя началото на края на финансовата стабилност

Бюджетът за следващата година още не е импортиран в Народното събрание, само че е минал през Националния съвет за тристранно съдействие. До 31-ви октомври би трябвало да влезе и в деловодството на Народното събрание. Това съобщи в ефира на предаването " Лице в лице " по bTV ръководителят на обществената комисия в Народното събрание Хасан Адемов.

,,С този бюджет се слага началото на края на финансовата непоклатимост. Дефицитът в него ще е за към 10 милиарда лв., въпреки че аргументът на ръководещите е, че във всички европейски страни за следващата година се чака да имат дефицити в бюджета'', разяснява Адемов.

По-важният въпрос е по какъв начин този финансов запас ще бъде употребен. На напред във времето излиза успеваемостта за разноските, като за обществената сфера са планувани към 3,5 милиарда лв.. Да, политиката по приходите е значима и тя би трябвало да бъде приоритет, само че какво ще е целеполагането на тези средства, изясни още той.

,,В полемиката за бюджета не съм видял нито един анализатор, който да е подкрепил този бюджет, което е необичайно. Този бюджет не е добър, тъй като под рубриката битка с рецесията се прокарват и някои предизборни ограничения. Като да вземем за пример повишението на пенсиите. Тези 50 лв., които се раздават, можеха да бъдат употребявани за други цели, тъй като това са 106 млн. лв. на месец. Тези пари можеха да се употребяват за преизчисляване на всички пенсии, да вземем за пример, само че такава е била преценката на държавното управление и то ще носи отговорност'', добави Хасан Адемов.

По отношение на противоепидемичните ограничения Адемов изрази мнение, че най-големия проблем е, че към момента българските жители нямат доверие в ограниченията, тъй като те са неуверени и закъснели.

Трябваше да бъдат подхванати малко по-рано. Недоверието към държавното управление е на ниско равнище и то се трансферира и към ограниченията, съобщи той и предложи студентите по медицина да бъдат употребявани като спомагателен личен състав, а не да лекуват пациенти в отделенията по Коронавирус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР