Бюджетът за догодина не е внесен, как да знам дали

...
Бюджетът за догодина не е внесен, как да знам дали
Коментари Харесай

Борисов бие тревога: Катастрофите са неизбежни

Бюджетът за следващата година не е импортиран, по какъв начин да знам дали има, или няма. За дълга нееднократно сме предупреждавали да не влизаме в дългова серпантина. Преди Коронавирус ние държахме да има остатък. Това съобщи в Благоевград водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка декларираното желание на финансовия министър да тегли нов държавен дълг.

„ 3% недостиг значи с 3% да ви е празен джобът. Това се мери в милиарди. Това е нещо доста неприятно. Това са милиарди, които ги нямаме. И към тях имаме по-лоша събираемост. И в случай че към това прибавим още 5-6 милиарда нов дълг - аз не съм склонен. Не е говорено с нас, не знаем. Може да не е по този начин. Ако е правилно, че събираемостта е неприятна и би трябвало да теглим нов дълг – не съм склонен. По-добре да вдигнем неприятния недостиг, в сравнение с да взимаме нов външен дълг “, разгласи той.

На въпрос дали сходен ход би раздрусал държавното управление, Борисов акцентира, че това е най-малкото. „ Една страна, влезнала в дългова серпантина се разклаща, държавни управления доста. Тогава злополуките са неизбежни. Когато финансите на страната са зле, тогава злополуките са неизбежни “, предизвести водачът на ГЕРБ, съобщи " Блиц ".

„ Ние не знаем какъв брой близо сме до еврозоната. За дълг съм склонен да се тегли единствено за старите заеми. Не сме говорили и по какъв начин ще се връща “, изясни Борисов.

" Надявам се след изборите Асен Василев да пристигна освен в парламентарната комисия, само че и при парламентарните групи, които са го подкрепили - и да каже за събираемостта ", прикани водачът на ГЕРБ.

Нинова прави избор преди изборите, който удостовери силата на държавното управление. След изборите отново ще го удостовери “, сподели още Борисов във връзка желанието на Българска социалистическа партия да внесат нов избор на съмнение против кабинета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР