Бюджетът за догодина е социален и няма да застраши влизането

...
Бюджетът за догодина е социален и няма да застраши влизането
Коментари Харесай

Дайте ни 6 месеца! А президентът само ни предупреждава: Премиерът

Бюджетът за следващата година е обществен и няма да заплаши влизането на България в Еврозоната, съобщи министър председателят Кирил Петков в предаването Още от деня по Българска национална телевизия. Петков не счита, че президентът Радев му е посочил жълт картон , поради промените в управлението на "Булгаргаз " и БЕХ., а единствено предизвестява.

Според него когато има разделяне на управляващите, е хубаво едната да предизвестява за опасности другата власт. "Така го видях аз - като предизвестие, не като жълт картон ", добави той.

"За да се направи вярното плануване на промените, ни трябват най-малко 6 месеца. Ако заложим бюджета за цялата година и няма актуализация, занапред не знаем кои ще са най-правилните стъпки за промените, които би трябвало да се случат. Трябва да се гледат случай по случай. Реформите би трябвало да се случват малко по малко - това не може да се прави ангро, без явен проект ", съобщи министър председателят.

Зеленият документ ще падне при 60% имунизирани или 5% заети интензивни кревати, добави още той.

Кабинетът ръководи коронавирус рецесията с нов модел, който дава прогнозируемост, счита министър председателят Кирил Петков. Обясни по кое време би паднал зеленият документ.

Ако стигнем до 60% имунизация в България, бихме го махнали или в случай че паднат интензивните кревати под 5%. Ако рецесията е паднала задоволително, че нашата здравна система, за какво ни би трябвало? Никой не желае зелен документ, той е функционалност какъв брой е застрашена здравната ни система.

Ако има идващ митинг против коронавирус ограниченията и документа, Петков ще се срещне с протестиращите.

Единствената причина, че не излязох, бях под карантина, на идващия митинг ще съм доста щастлив да приказвам с тези хора, които имат вяра, че толкоз не са чути, че би трябвало да излязат по този метод. Чуваемост би трябвало да има, само че решенията би трябвало да бъдат взети на база експертност, а не на база политика.

Петков съобщи, че е удовлетворен от реакцията на здравния министър Асен Сербезова по трагичния случай с дамата от Враца, която умря, чакайки 40 минути пред Спешното поделение.

Трагедията с тази жена - аз съм удовлетворен от реакцията на министър Сербезова, тя незабавно направи инспекция, какво се е случило, пристигнала ли е кола за спешна помощ, какво се е случвало в болничното заведение и незабавно на база на тази инспекция се взимат ограничения за всички Спешни отделения. Ако имахме остарелия модел, цяла България щеше да е затворена, само че с новия има прогноза.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР