Бюджетът на Пловдив е изкуствено напомпан и няма да се

...
Бюджетът на Пловдив е изкуствено напомпан и няма да се
Коментари Харесай

Социалистите нямат да подкрепят бюджета на Пловдив

Бюджетът на Пловдив е изкуствено напомпан и няма да се извърши, оповестиха социалисти в града. Бившият зам.-кмет от левицата Александър Константинов, който е част от екипа съветници на сегашния народен представител от Българска социалистическа партия Пловдив Иван Петков, бе безапелационен, че в проектобюджета са заложени голословно високи разноски за прехрана на общинската администрация. По думите му страната е планувала 15,5 млн. лв. за заплати на 600 чиновници. Отделно обаче общината е заложила още 12 млн. лв. за спомагателни 160 щатни бройки и цивилен контракти.
" За тези 160 души и гражданските контракти администрацията ще изхарчи една голяма сума, а би могла да направи съкращения на хора и средства ", разяснява Константинов. В момента Пловдив има 8 заместник-кметове, като всеки от тях е със секретарка и водач.
Константинов, депутатът от Българска социалистическа партия Иван Петков и арх. Костадин Палазов считат, че проектобюджетът от 526 млн. лв., който следва да се гласоподава на 18 април, е недействителен. " Невъзможно е да бъдат обезпечени такива доходи. Всички желаеме да имаме колкото се може по-голям бюджет, само че няма смисъл от изкуствено напомпване ", уточни Константинов.
Бившият зам.-кмет предвижда, че администрацията е заложила 46 млн. лв. от налог продажба на парцели. Той обаче е уверен, че тези средства няма по какъв начин да се съберат.
Иван Петков разгласи, че социалистите са срещу този проектобюджет и няма да го поддържат.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР