Бюджетът на МВР не е изготвен на база функционален модел

...
Бюджетът на МВР не е изготвен на база функционален модел
Коментари Харесай

Красимир Янков : Бюджет 2016 ще доведе до демотивирани полицаи и социално напрежение

Бюджетът на Министерство на вътрешните работи не е направен на база функционален модел за разбор на дублиращите действия във ведомството.

Тази рецензия насочи пред News.bg депутатът от Българска социалистическа партия Красимир Янков след съвещанието на отрасловата парламентарна комисия, която одобри на първо четене макрорамката на бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2018.

От обясненията на вътрешния министър Валентин Радев в комисията стана ясно, че параметрите на бюджета на силовото ведомство допускат щат от 46 000 служители на реда.
Между един и 15% ще се усилят заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи в обособените звена, а това е извънредно незадоволително, уверен е социалистът. Подобно минимално нарастване на заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ще докара до демотивация и ще нагнети общественото напрежение.

Средствата за образование и повишение на квалификацията не са задоволителни. Това счита самият министър, уточни аленият народен представител. Бюджет 2018, съгласно думите на Радев, пред комисията ще обезпечи нужните механически средства за ведомството.
Янков се съмнява в потенциала на Министерство на вътрешните работи за битка с проведената престъпност и за други действия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР