Бюджетът на Асен Василев удари греда по време на тристранния

...
Бюджетът на Асен Василев удари греда по време на тристранния
Коментари Харесай

Асен Василев скръцна със зъби на Тристранката: Не съм магьосник! Трябват средства

Бюджетът на Асен Василев удари греда по време на тристранния съвет. След рекордно 6-часово съвещание обществените сътрудници не поддържаха държавния бюджет.
„ След извършения народен съвет имаше редица забележки, които бяха направени по законопроекта за Бюджет 2024.
Част от тях би трябвало да бъдат разисквани от Министерски съвет, след което планираме в петък да се организира изключително съвещание, на което да бъдат признати окончателните разновидности на бюджетите, които да бъдат изпратени към Народното събрание “, съобщи след срещата министърът на финансите Асен Василев, представен от Блиц.
Той изрази вяра „ за Коледа към този момент да имаме признати бюджети, тъй че да имаме и прогнозируемост на рамката за следващата година ”.
Василев добави, че бюджетите са написани по този начин, че да дават отговор на разпоредбите за влизане в еврозоната от 1 януари 2025 година. Има планувано доста нарастване на минималната работна заплата на 933 лв., пенсиите трайно се усилват с 11% по швейцарското предписание, сподели още финансовият министър.
„ Не съм вълшебник. Средствата не излизат от въздуха, те би трябвало да се намерят.
Минималната работна заплата от януари 2024 година става 933 лв.. Бюджетът има амбициозна финансова стратегия и в случай че не се извършва ще се търсят аргументите. Именно това е пътят към по високи приходи “, добави съпредседателят на „ Продължаваме промяната “.
От КНСБ и „ Подкрепа “ са безапелационни, че липсват средства за растеж на заплатите от 5 % и за отплата за безработица, а на работодателите – че е повишен растежът и се готви разпределяне на пари без икономическа аргументация.
Съюзът за стопанска самодейност не поддържа бюджета на страната и бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2024, само че даде своята позитивна оценка за този на Касата.
ССИ е изрично срещу и счита, че нарастването на оптималния застрахователен приход от 3 400 лева на 3 750 лева от 1 януари 2024 година, заложено в Бюджета на ДОО за 2024, е голословно.
„ Това, наред с плануваното повишаване на минималната работна заплата за страната от 780 лева на 933 лева, ще докара до редица компликации за работодателите, обвързвано с обезпечаването на повишените разноски за труд ”, безапелационен беше специалистът към ССИ доцент Тодоров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР