Бюджетът, който беше предвиден за тестването на учениците, трябваше да

...
Бюджетът, който беше предвиден за тестването на учениците, трябваше да
Коментари Харесай

Д-р Андреева: Избраната фирма няма капацитет, за да набави необходимите тестове за учениците

Бюджетът, който беше очакван за тестването на учениците, трябваше да бъде разпределен сред учебните заведения. Фирмите, които дистрибутират проби на българския пазар, имат наличия. Ако всяко учебно заведение по личен път се свърже с избрани компании, те ще си обезпечат проби. Смятам, че е определена компания, която няма потенциал да набави нужното количество, тъй че те да бъдат разпределени в учебните заведения и децата да бъдат върнати в клас.

Така някогашният министър на опазването на здравето доктор Таня Андреева разяснява обстановката с тестването на учениците и възможното им връщане в клас от идващия понеделник в предаването " Лице в лице ".

По думите ѝ обаче е значимо децата да се върнат в релативно безвредна среда, а е било изгубено доста време, с цел да се обезпечат нужните проби и Министерството на здравеопазването не е съумяло да приспособява новите " компромисни условия " към новата конюнктура.

Д-р Андреева разиска и възможните промени в областта на опазването на здравето, препоръчани в границите на първия кръг диалози сред партиите преди следващия опит за сформиране на държавно управление.

" Тази среща, на която се водеха тези договаряния, я схващам като опознавателна. Стартът на всяка смяна би трябвало да се базира на това какви са проблемите. Ако ограниченията, които се оферират, съумеят да решат тези проблеми, значи те са верните ", разяснява тя и добави, че не вижда по какъв начин предлагането на Българска социалистическа партия лечебните заведения да престанат да бъдат търговски сдружения би довело до възстановяване на обстановката в българското опазване на здравето.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР