Бюджетът е разчетен при нива на събираемост, които са същите

...
Бюджетът е разчетен при нива на събираемост, които са същите
Коментари Харесай

Василев: Българският народ имаше достатъчно постна пица през годините, време е за модерна икономика

Бюджетът е разчетен при равнища на събираемост, които са същите като тази година и малко по-малко от миналогодишните, които бяха събрани, тъй че от тази позиция нямаме проблеми с приходната част. Въпросът е коя част от Брутният вътрешен продукт се събира като налози. Предвидени са 37,5%, колкото и тази година. Миналата година успяхме да съберем над 38% налози като % от Брутният вътрешен продукт, тъй че там нямаме проблем . Това съобщи министърът на финансите Асен Василев.

„ Проблемите, съгласно мен, и това, което виждам, са, че се демонстрира към този момент за трета година, че България може да има 3% недостиг, може да има същинска обществена политика – виждате заложеното нарастване на приходите, над 11%, може да има рекордни вложения – 12 милиарда заложени като вложения, и всичко това да се върже с данъчната политика без да се вдигнат ставките на налозите ", сподели Василев.

Финансовият министър добави, че тази година ще приключим, както и предходната година, на недостига, който е заложен в бюджета – 3% на начислена основа . „ За следващата година отново сме планували 2,9% на начислена основа ", добави той.

Василев е безапелационен, че не е видял нито една рецензия, която да е основана на сметка. „ Повечето рецензии, които идват са основани на друга икономическа философия – философията на постната пица ", счита той.

Мисля, че българският народ имаше задоволително постна пица в годините, сподели финансовият министър, който е безапелационен, че е време да вършим съвременна стопанска система, повдигане на приходите за жителите.

„ Виждате, че задържаме данъчната политика, тъй че не се трансформират данъчните ставки и другото, което вършим, е да има вложения в страната, тъй като политиката, която организираме от 2021 година до момента е, че няма по какъв начин да сме богата страна, в случай че заплатите и приходите са ниски ", означи Василев и добави, че би трябвало да се вдигне цената на труда, да станат по-високи заплатите, а в това време да се влага в нови машини, в пътища, в железници, тъй че страната да може да дръпне напред.

Източник:БГНЕС

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР