Бюджет за здраве за догодина ще има - това увериха

...
Бюджет за здраве за догодина ще има - това увериха
Коментари Харесай

Парите за здраве: Бюджетът влиза в пленарна зала в петък, а партньорите искат промени

Бюджет за здраве за следващата година ще има - това увериха ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, които през вчерашния ден в отрасловата комисия не утвърдиха проекта на финансовия министър Асен Василев. 

Бюджетът за здраве влиза в пленарна зала в петък, а сътрудниците ще упорстват за корекции, защото не утвърждават възбраната за откриване на нови лечебни заведения през 2024 година и прехвърлянето на поръчките на медикаменти за онкоболни от Министерство на здравеопазването към Здравната каса.

Според депутатът от ПП-ДБ държавното управление е осигурило един милиард лв. повече за по-добро опазване на здравето

Политическите сили, подкрепящи кабинета, дефинираха като популизъм предизвестието на президента Румен Радев, че ще наложи несъгласие поради планове като това да се продават държавни земи.

Такава тематика, по думите им, в „ некоалицията “ не е обсъждана и сътрудниците са срещу. Финансовият министър отхвърли такива проекти.

Според президента сме очевидци на серия от случки в региона на финансите

Опозицията се възмути от кореспонденцията сред земеделието и на финансите, в която въпреки всичко се възнамеряват доходи от продажби през 2025 година. Днес Министерството на финансите се въздържаха от спомагателни разяснения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР