Бюджет 2024 е бюджет за новото поколение на Бургас. Това

...
Бюджет 2024 е бюджет за новото поколение на Бургас. Това
Коментари Харесай

Кметът на Бургас: Бюджет 2024 е бюджет за новото поколение

Бюджет 2024 е бюджет за новото потомство на Бургас. Това касае здравето и образованието на децата, строителството на детска болница, детски градини, учебни заведения, обществени центрове, стимулирането на надарените деца. 65% от финансовите интензивности са за новото потомство на Бургас. И в случай че би трябвало да дефинира този бюджет с две думи, то те ще са " доста работа ". С тези думи кметът на Бургас Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден се обърна към общинските съветници по време на днешната сесия на локалния парламент при гласуването на плана за бюджет на Общината за 2024 година

Макрорамката му е 506,6 милиона лв.. Държавните средства са близо 229 милиона лв., дейностите, финансирани от общински доходи са планувани са в размер на малко над 170 милиона лв., преходният излишък е към 35 милиона лв., а средствата от Европейския съюз са 71 милиона лв..

Най-мащабният план в бюджета за тази година е построяването на профилираната детска болница в Бургас. Тя ще предоставя висококачествено здравно обслужване за повече от 220 000 деца от Югоизточна България в съвременни пространства с нулеви въглеродни излъчвания.

„ След четири години рестрикции, Ковид, военни дейности, инфлация, служебни кабинети, частични национални бюджети, частични общински бюджети – в този момент за първи път пред вас стои постоянен бюджет. В неговите параметри е помислено за всички “, акцентира Николов. 

„ Призивът ми към вас е да подкрепите утрешния ден. С този бюджет ще дадем опция доста повече деца да се усещат щастливи и ще дадем образец на доста фамилии с деца да намерят тук своя втори дом, да имат опция за кариера и развиване “, уточни той, предава Дарик.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР