Бюджет 2022 ни дискриминира. Завръщат се методите на Дянков. Това

...
Бюджет 2022 ни дискриминира. Завръщат се методите на Дянков. Това
Коментари Харесай

БАН за Бюджет 2022: Завръщат се методите на Дянков

Бюджет 2022 ни дискриминира. Завръщат се методите на Дянков. Това обявиха от Българска академия на науките на конференция за проблемите с новия бюджет за академията.

„ Нашият прочит на бюджета гласи, че за Българска академия на науките смяна няма - „ дянковски “ без Дянков. Този бюджет е нездравословен, дискриминационен, рисков и афектиран за очите ", сподели Евелина Славчева, която е ръководител на Оценка за съвместимост на Българска академия на науките.
В Българска академия на науките са недоволни от плануваните средства в Бюджет 2022
Общото заседание на Българската академия на науките показва своето отвращение от размера на бюджетната дотация, планувана за Академия...
Прочети повече
Според нея този бюджет ще направи осъществяването на техните отговорности към обществото и страната невъзможни. Освен това той  слага под заплаха съществуването на Българска академия на науките, а младите учени може да изгубят интерес поради ниското възнаграждение.

" Учител в гимназия взима по-висока заплата от професор в Българска академия на науките. Средната заплата при нас е 850 лв.. За най-ниската академична служба помощник във висшите образователни заведения получава 1300 лв., а в Българска академия на науките е 946 лв.. Основната заплата на професор на Българска академия на науките е по-ниска от главната заплата на преподавател от междинното учебно заведение. Главен помощник взима 1400, а доцент 1500 лв. “, съобщи проф. Емануил Мутафов.

По думите на проф. Ива Угринова е мит, че в Българска академия на науките работят единствено възрастни хора. „ Средната възраст на научния състав в моя институт е 35 години. 

От Българската академия на науките упорстват за 20 млн. лв. в допълнение към бюджета си. „ Бюджетът на Българска академия на науките е 119 млн. лв., което включва компенсацията за увеличението на минималната работна заплата, което страната е длъжна да ни обезпечи, само че ние настояваме за тези 20 млн. лв. “, сподели Угринова.
Учени от Българска академия на науките сложиха нов международен връх за създаден логаритъм
Учени от Института по математика и информатика (ИМИ) към Българската академия на науките (БАН) сложиха нов международен връх за разрабо...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР