Бюджет 2020 г. ще бъде балансиран - колкото приходи, толкова

...
Бюджет 2020 г. ще бъде балансиран - колкото приходи, толкова
Коментари Харесай

Колкото приходи, толкова и разходи в бюджет 2020 г.

Бюджет 2020 година ще бъде уравновесен - колкото доходи, толкоз и разноски. През 2020 година дефицитът ще бъде нула. Това е вярната политика - да харчиш толкоз, колкото имаш като доходи. Това съобщи в ефира на предаването " Тази заран " по bTV ръководителят на Бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова . Според нея в този момент бюджетът ще е пица с пармезан и шунка.

Менда Стоянова уточни, че хората, които получават минимална пенсия, нямат задоволително стаж или са се осигурявали на допустимо най-ниските стойности. Тя даде за образец земеделските производители. Ако желаеме всеки да получава съгласно потребностите си, а да внася съгласно опциите си, може би приказваме да едни други правила, разясни Стоянова, като по този начин репликира на апелите на Корнелия Нинова за преизчисляване на пенсиите.

Председателят на бюджетната комисия посочи, че бюджетните заплати респективно до момента са изоставали. Поредна година държавното управление отделя растеж на работната заплата за всички бюджетни чиновници - 10%. Ръстът при заплатите на учителите ще бъде 17%, стана ясно още от думите на Менда Стоянова. Според нея с обезпечаването на по-високо заплащане държавното управление цели да притегли младежи. 1085 ще бъде минималното стартово заплащане за педагогическия личен състав.

Менда Стоянова съпостави здравната услуга у нас с някои европейски страни, като уточни, че в България има извънредно добър достъп до здравни експерти и онколекарства, като всичко това се поема от Здравната каса. Според Стоянова парите, които получава опазването на здравето, в границите на опциите на бюджета, са положителни.

610 лв. става минималната работна заплата с бюджет 2020, напомни Менда Стоянова. Тя още един път акцентира, че минималната работна заплата е един от дребното лостове, с които държавното управление може да въздейства на приходите на хората. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР