Бюджет 2020 е спокоен бюджет, но е бюджетът на късия

...
Бюджет 2020 е спокоен бюджет, но е бюджетът на късия
Коментари Харесай

Иван Нейков: Бюджет 2020 е спокоен, но е бюджетът на късия хоризонт

Бюджет 2020 е спокоен бюджет, само че е бюджетът на късия небосвод. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Иван Нейков, някогашен обществен министър и шеф на Балканския институт по труда и обществената политика.
" В последните месеци имаме спад на продажбите. Неяснотите не престават - комерсиалните войни, Брекзит. Бюджетът ни е признат като уравновесен. Фискалният запас се явява един буфер. Следващата година ще бъде стихотворец още един заем ", зави Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Според Нейков нещата престават да бъдат толкоз розови. " В бюджета няма нищо по тематиката за раждането на деца. Ако 100 души излизаха от пазара преди 10 години, то те са заместваха от 120, в този момент няма и дума за това в бюджета. Това е бюджет на късия небосвод, а този небосвод е края на мандата. Социалната политика желае решение, а не повече изхарчени пари да значи по-добра обществена политика ", сподели още той.

" Бюджетът е под напрежение като проходи, има повишена събираемост ", счита Велев.

" Има непрекъсната рецесия в намирането на служащи. Целта на ТЕЛК е човек да стигне до пенсия за неработоспособност. Би трябвало да се търси метод, той да може да работи нещо. Трябва да търсим метод да го върнем на пазара на труда и не, не желаеме да им вземем пенсиите. Когато е добре бюджетът, ние не взимаме тежките решения, а когато е зле - ще кажем няма пари. Но бюдежът ще се извърши и несъмнено ще има остатък в края на 2020 г ", счита още Нейков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР