Бьорн Улваеус от групата АББА подари книги на гимназисти от

...
Бьорн Улваеус от групата АББА подари книги на гимназисти от
Коментари Харесай

Член на АББА подари книга срещу фалшивите новини на гимназистите в Швеция

Бьорн Улваеус от групата АББА подари книги на гимназисти от цяла Швеция в опит да спре потока от подправени вести, заяви " Ройтерс ".

Музикантът, чиято група продаде повече от 375 милиона албума и сингли, съобщи, че концепцията му е пристигнала, когато осъзнал, че постоянно демократичните институции са подкопавани от разпространението на подправени вести.

Ще бъдат раздадени към 111 хиляди екземпляра от книгата Alternative Facts - About Knowledge and its Enemies ( " Алтернативни обстоятелства - за знанието и неговите врагове " ). Учителите са свободни да дискутират с учениците си в последните класове върху проблемите, изложени в четивото.

" Това е нещо, от което те се нуждаят - при нашето сериозно мислене и доверието в нашите институции, което, както знаете, е разрушено или просто като коледен подарък ", сподели пред " Ройтерс " Улвеус, който е и съсобственик на издателството, под чиято марка излиза книгата.

Тя е написана от професора по теоретична философия Оса Викфорш. Тази година тя стана член на Шведската академия, която избира Нобеловата премия за литература.

" Давам доста метафизичен хрумвания за това какъв брой елементарно е да се подкопае доверието, за което Бьорн приказва, тъй като знанието, човешкото познание, значително зависи от източниците на доверие ", съобщи тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР