Бяхме стигнали наистина едни добри новина, но има увеличение през

...
Бяхме стигнали наистина едни добри новина, но има увеличение през
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов вижда неспазване на мерки, предупреди за затягане

Бяхме стигнали в действителност едни положителни вест, само че има нарастване през последната седмица. Вирусът не е липсващ, той е тук – доста хора прекараха и се считат за безсмъртни. Трябва да съблюдаваме ограниченията и да сме виновни към близките. Това съобщи проф. Асен Балтов, шеф на " Пирогов " и член на Националния действен щаб.
Същевременно Балтов акцентира, че не може учениците да не престават да са " в локдаун ", а за моловете и фитнесите са направени рекомендации. Силно се надявахме да изпълнят рекомендациите, само че не го извършват, счита шефът на " Пирогов ".
 Проф. Балтов: Британският вариант не протича по-тежко, само че е по-заразен Проф. Балтов: Британският вариант не протича по-тежко, само че е по-заразен
Няма повишение на заболеваемостта с повече от 10%, което никога не постанова смяна на ограниченията, съобщи шефът на УМБАЛСМ &b...
Според Балтов, нарастването на инфектираните е с 10% и в случай че това се резервира, здравната система може да се оправи. Но в случай че има експоненциален растеж, ще би трябвало да има реакция към по-строги ограничения, по думите на лекаря пред Българска национална телевизия. По думите му, здравната система е готова и има подготвеност отново да се разкриват кревати.
Ако не са учениците огнището на болестта, ще търсим къде е, разяснява още Балтов. Той даде образец с " Пирогов " – там над 70% от работещите били изкарали COVID-19 и към този момент внезапно спаднали случаите на заразяване в работна среда. Според него, достигането на групов имунитет е неотложно и това ще стане посредством ваксина – по тази причина за него е необяснимо, че учителите всеобщо не желаят да се имунизират.
Балтов обаче предизвести, че " английският вид на ковид е доста прихватлив ". Затова и в Европа има толкоз тежки обстановки, като тази с Португалия.
Що се отнася до оксфордската ваксина (на AstraZeneca), в Съединени американски щати тече изследване с над 32 000 души на възраст над 65 години, които са имунизирани са тази ваксина – над 26 000 от тях към този момент с две дози. С това изследването ще имаме теоретичен отговор какво да се прави с възрастните, сподели Балтов.
 Научен боязън: Заразяваме се още веднъж, груповият имунитет против ковид е неосъществим Научен боязън: Заразяваме се още веднъж, груповият имунитет против ковид е неосъществим
Втора вълна на COVID-19 в единствения град в света, за който се смяташе, че може да е достигнал групов имунитет против новия коронав...
По въпроса с съветските и китайските ваксини против ковид, професорът акцентира – когато има утвърждение от Европейската организация по медикаментите. Имаме 3 работещи ваксини, ние приказваме за съветска, за китайска – това е отсрочване от избор. Мисля, че с трите работещи ваксини ще има избор, съобщи лекарят. Според него, от март персоналните лекари ще почнат да имунизират всеобщо.
" Надявам се, че скоро ще свърши. Надявам се третата вълна да не е като втората ", разяснява още Балтов.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР