Бяхме много близо до един наистина великолепен пример за европейски

...
Бяхме много близо до един наистина великолепен пример за европейски
Коментари Харесай

Радан Кънев: Борисов много се страхува от кабинет на Мария Габриел

" Бяхме доста покрай един в действителност превъзходен образец за европейски преговорен развой, който преди към 24 часа, беше строшен от страна на партия ГЕРБ по един много жесток метод. Обяснения доста. Аз мисля, че е рано да се спекулира за обясненията. Моето вътрешно чувство е, че господин Борисов се опасява от кабинет на госпожа Габриел. Много се опасява ", това съобщи в " Денят стартира " Радан Кънев.

" Първият въпрос тук, на който нямаме отговор към сегашния миг е има ли единодушие от евентуалните сътрудници това да бъде съставът на кабинета и има ли единодушие от лицата, които са посочени за министри да вземат участие в подобен състав на министерски съвет. А при сходна неизясненост всевъзможни съответни мнения са малко непотребни, само че това, което аз виждам е, че общоприети специалисти, визионери, препоръчани от ГЕРБ в досегашния състав, или утвърдени от ГЕРБ в досегашния състав, се прави опит да бъдат сменени с чисто партийни фрагменти. Това може да има доста пояснения, само че това е фактът, който виждаме. Това се отнася, както за министъра на защитата, по този начин и за министъра на околната среда, по този начин и за министъра на енергетиката ".

" Има опит за подмяна на визионери с партийни практици ".

Казвате, че ГЕРБ всъщност се самосаботират?

" Казвам, че персонално водачът на ГЕРБ се опасява от кабинет с различен водач отпред ".

А в случай че погледнем към Вашето политическо семейство в България. ПП-ДБ сега съгласно Вас в по-силна или по-слаба позиция са най-после на това, което следим през последните седмици?

" Съмнявам се, че следим края и от тази позиция, не бих споделил нищо ".

Поставяте ли това, което се случва у нас в подтекста на идната акция и идните европейски избори?

" Поставям го в подтекста на българския народен интерес в интервала на съставяне на европейските институции, незабавно след европейските избори. Знаете ли - на 9 юни нищо не приключва. Всичко стартира ".

" Започват не просто персоналните избори на на хората, които ще водят Европа в идващите 5 години, а стартира един доста натоварен и къс развой по договаряне на целите на Европейския съюз за идващите 5 години ".

Радан Кънев уточни, че " България е незаконно пасивна в този развой ".

" А избори 2 в 1 значат ние тотално да отсъстваме от него т.е. в случай че съм прав, че сега ГЕРБ и Борисов чупят договарянията и водят страната към избори 2 в 1, това значи, че те чупят и пет годишната българска вероятност на интензивно европейско участие, от която имаме голяма потребност ".

А Движение за права и свободи отвън тези сметки ли ги поставяте?

" Не слагам Движение за права и свободи в никакви сметки. Те не носят отговорност за тази обстановка ".

Но въпреки всичко ги считаме за част от ръководещото болшинство.

" Не. Аз не ги смятам като част от ръководещото болшинство и по тази причина споделям в договарянията сред ГЕРБ и ПП-ДБ, Движение за права и свободи не носят отговорност. Те може да имат своите връзки с ГЕРБ, може да са значим фактор в решенията на Борисов, само че те не носят политическата отговорност ".

Разграничавате ли се от мнението на някои представители на ПП-ДБ, че двете партии на процедура са в тандем?

" Те в доста връзки наподобяват като една партия, само че въпреки всичко официално са обособени ".

Според Вас претекстовете за " интернационалното състояние ", какъв брой още дълго ще съумеят да крепят тази нежна структура у нас?

" Ние не знаем дали тя е закрепена към сегашния миг. "

 

 

 

 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР