Бяхме лишени от състезателност в тази процедура, за да видим

...
Бяхме лишени от състезателност в тази процедура, за да видим
Коментари Харесай

Лозан Панов се опасява, че заради новия главен прокурор идват тежки времена

Бяхме лишени от състезателност в тази процедура, с цел да забележим в една плуралистична среда по какъв начин се показват претендентите. Най-важното – София осъмна в съвсем военно състояние. Такъв избор не е имало в никакъв случай. Това съобщи в особено изявление на bTV Лозан Панов в коментар за избора на Иван Гешев за нов основен прокурор от Висш съдебен съвет.
Според Панов, сценаристите получават висока оценка. На въпрос кои са те, той отвърна, че прокурорската гилдия го е гласувала без проблем напълно, само че всъщност  е показателно по какъв начин политическите представители в двете колегии са дали своят вот единомислещо за Гешев. Той не се съгласи и, че процедурата за избор е отговорна да има единствено един претендент за основен прокурор.
Смущаваме, че съдиите поддържаха Иван Гешев, акцентира ръководителят на Върховен касационен съд, визирайки главно политическата квота в Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет. " Политиците постоянно са имали интерес да избират подвластни магистрати ", сподели още Панов. И е сигурен, че не е инцидентно по какъв начин са дали своят вот политическите представители във Висш съдебен съвет. Съдията подсети и, че тъкмо преди избора има политическо предложение за кариерни бонуси – без конкурс да растеш в правосъдната система.
Ако на поста " основен прокурор " застане човек, който злоупотребява с власт, заплахата за обществото е очевидна и предстоят сложни времена, сигурен е Панов. Няма по какъв начин да остане безкритичен, в случай че видя корист с власт от бъдещия основен прокурор, предизвести съдията. Той сподели и, че е дал своя вот за арбитър Соня Янкулова за ръководител на Върховния административен съд (ВАС) – тя не оглави съда.
Не съм шеф на съдиите – мога да изисквам единствено да си пишат делата в период, изясни ръководителят на Върховен касационен съд. За проблема " Полфрийман " Панов категорично разяснява, че основният прокурор желае прекъсване на правосъден акт, което предпоставя експедитивност на правосъдното решение.
Какво сподели президентът Румен Радев, който би трябвало да утвърди избора на Висш съдебен съвет за нов основен прокурор - припомнете си в този материал!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР