Бяха предложени две кандидатури. Двете имена са известни. И двамата

...
Бяха предложени две кандидатури. Двете имена са известни. И двамата
Коментари Харесай

МС реши: България ще предложи на ЕК Лорер и Иванова за кандидати за еврокомисар

" Бяха препоръчани две кандидатури . Двете имена са известни. И двамата претенденти имат доста висок експертен опит. Малко друг е профилът. След гласуването сме с чувството , че представяме двама доста почтени претенденти. Оттук нататък, Европейска комисия следвайки вътрешните си процедури и правила ще избере един от тях да бъде идващия еврокомисар за България до края на сегашния мандат ", съобщи Дарик.

Това съобщи министър председателят акд. Николай Денков на брифинг след изключително съвещание на Министерски съвет.

Министърът на финансите Асен Василев разяснява втората точка от съвещанието на Министерски съвет, която е била смяна в разпореждането за д ивидента от държавните предприятия, което държавното управление ще събере и ще бъде включен в бюджета.

По думите му призната е мярка да се събира 100% от дивидента на държавните предприятия, а освен 50%.

" Има еднаособеност с дивидента , който би трябвало да се означи. Тя е обвързвана с дивидента, който би трябвало да внесе " Българският енергиен холдинг " ( БЕХ). На 6 февруари 2023 БЕХ разгласява обществен доклад, в който е разказана облага от 1 мрлд. 588 лева Министерството на енергетиката тогава е известено. На 21 април 2023 година, към два месеца по-късно БЕХ разгласява нов доклад, в който облагата е 640 млн. лева Тоест за тези два месеца счетоводителите на този холдинг, дружно с инспекторите са разкрили, че облагата е по-малка. Това е мощно притеснително и е пусната инспекция на държавна финансова ревизия в холдинга и се е самосезирала Национална агенция за приходите , с цел да се види дали няма укриване на облага и надлежно на налози ", сподели Василев.

Финансовият министър означи, че по предварителната информация предоставена от БЕХ, този счетоводен срив в облагата след завършването на годината се дължи на отписвания на вземания или преоценка на опцията той да си събере дадени заеми.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР