бяха опетнени от правната несигурност и опитите да се подкопае

...
бяха опетнени от правната несигурност и опитите да се подкопае
Коментари Харесай

ОССЕ: Опитите за подкопаване на общественото доверие опетниха изборите в САЩ

бяха " опетнени " от правната неустановеност и опитите да се подкопае публичното доверие в процеса, обявиха интернационалните наблюдаващи от Организацията за сигурност и съдействие в Европа ().
Международните наблюдаващи обявиха, че изборите в Съединени американски щати са " добре ръководени, макар многото провокации, породени от пандемията COVID-19 ", оповестява Евронюз.
 Доналд Тръмп с първи коментар за вота в Съединени американски щати: Печелим на всички места, ще желая Върховният съд да спре броенето Доналд Тръмп с първи коментар за вота в Съединени американски щати: Печелим на всички места, ще желая Върховният съд да спре броенето
Без подозрение това е конференцията в най-късен час, която повеждам. Искам да благодаря на американския народ за голямата поддръжка. Мил...
Международната задача съобщи обаче, че " акцията се характеризира с надълбоко вкоренена политическа поляризация, която постоянно засенчва по-широкия политически спор и включва неоснователни изказвания за систематични измами. "
Михаел Георг Линк, началник на краткосрочната задача на наблюдаващи на ОССЕ, съобщи, че изказванията на Доналд Тръмп за нередности " повреждат публичното доверие в демократичните институции ".
Тръмп сложи под подозрение гласуванията в някои щати, обвинявайки в " изненадващи изхвърляния на бюлетини ", които щатите са отчели като отсъстващи и изпратени по пощата бюлетини, изчезнали от кутиите във значими щати на бойното поле. Президентът сложи под въпрос и „ честността “ на процеса, макар че длъжностните лица в изборните секции обявиха, че денят е минал добре.
Прогнозира се, че Байдън ще завоюва борбата в щата Уисконсин с към 20 500 гласа. Кампанията на Тръмп съобщи, че евентуално ще изиска наново броене в щата.
ОССЕ съобщи, че пандемията е предизвикателство, само че изборният ден е бил спокоен. Мисията изпрати 102 наблюдаващи от 39 страни в Съединени американски щати, акцентира БГНЕС.
 Още не е ясно кой е новият президент на Съединени американски щати, само че Байдън наподобява с повече шансове Още не е ясно кой е новият президент на Съединени американски щати, само че Байдън наподобява с повече шансове
Напълно предстоящо с оглед предварителните прогнози и упования, изборите за нов президент на Съединени американски щати към момента не са решени - най-много поради...
Наблюдателите обявиха, че условията за идентификация на гласоподавателите са лишили от правото на отбрана избрани групи хора и че финансирането на предизборните акции остава проблем в Съединени американски щати. Общите разноски се правят оценка на 14 милиарда $ за тези избори, сподели ОССЕ.
" В подтекста на COVID-19 и повишаването на гласуването по пощата, съм угрижен от опитите да се ограничи броят на законно подадените бюлетини ", добави Кари Хенриксен, началник на делегацията на Парламентарната асамблея на ОССЕ.
Изборните чиновници работеха при тежки условия в Съединени американски щати заради поляризирания климат. Въпреки че преброяването можеше да се следи обществено, някои въоръжени протестиращи се появиха в Аризона пред изборните бюра.
" Докато незабавните средства бяха разпределени, с цел да оказват помощ на щатите да преодолеят провокациите от пандемията за организацията на изборите, те бяха незадоволителни, с цел да преодолеят спомагателното предизвикателство от голямото нарастване на онлайн регистрацията на гласоподаватели и гласуването по пощата ", се споделя в изказване на ОССЕ.
Байдън към този момент счупи върха за най-вече гласове, извоювани от американски претендент, задминавайки върха на Барак Обама зпрез 2008 година Избирателната интензивност също беше избрана като доста по-висока от всички скорошни избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР