Бях ви казал, че ще си позволя да споделя мои

...
Бях ви казал, че ще си позволя да споделя мои
Коментари Харесай

Новият елит ще изстреля България в Космоса

Бях ви споделил, че ще си разреша да споделя мои наблюдения от тези избори. И в този момент — след седмица време — персоналното ми мнение е, че в обществото ни настъпват процеси, доста по-значими от изборните резултати. На първо място, стартира образуването, а и в прочут смисъл налагането на нов интелектуален хайлайф. Това налагане не е режисирано, то е естествено и се случва след 45 години комунизъм и над 30 години подозрителен преход. Умните и знаещите се завръщат в животите ни, с цел да имат решаваща роля за посоката ни на напредък. Това написа на страницата си във Facebook  рекламният специалист Мартин Димитров.

Новата междинна класа, образувана от знаещите, а не от усвояващите, от способните, а не от точещите страната, набира мощ. Тази класа усилва освен своят стопански капацитет, само че тя има и обществената отговорност, и професионалната експертиза да ни даде подтик.

Вие представяте ли си комбинацията от непартийно образуван хайлайф и оживелите и развилите се по времето и под черната сянка на Борисов същински бизнесмени, та вие представяте ли си тези хора къде могат да ни изстрелят? Точно по този начин, в Космоса, и то за няколко години.

Върховенството на правото и свободата на словото са от първостепенна големина. Те са тапата на шампанското на триумфа ни.

Завърналите се от чужбина преоткриват страната. И те, дружно с всички българи оттатък границите, ще имат основна роля в построяването на новата ни визия за България, която да бъде генератор за фантазиите ни. И да ни дава опция тези фантазии да се случват.

Демократична България реализира победа в София. И това е от основно значение и е доста явен знак за жадувана смяна.

Пандемията обаче отключва процеси на деурбанизация и това е най-ефективният метод да настъпи смяна в провинцията. И хората там да схванат както значимостта на демократичните процеси, по този начин и да станат участници в тези процеси.

Мисля, че с помощта на тази пандемия в никакъв случай не сме имали такава ярка опция да стартираме превъзмогване на разликите сред столицата и останалата част на страната. Ама от 1878-ма не сме имали такава опция.

Най-накрая имаме опция да стартираме построяването на взаимоотношения с Европейски Съюз, които да способстват подема ни — интелектуален и стопански — а не такива, които непристойно обогатяват една върхушка.

Естествено, водата в легена няма да стане чиста от първото пране. Много са ни мръсни гащите.

Но най-важното е, че ще ставаме все по-спретнати ", написа Димитров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР