Бях призован в Националното следствие като свидетел относно спирането на

...
Бях призован в Националното следствие като свидетел относно спирането на
Коментари Харесай

Христов: Бившият енергиен министър е дал инструкции да бъде спрян вносът на газ от Газпром``

Бях свикан в Националното разследване като очевидец по отношение на прекъсването на доставките от " Газпром " и последващите договаряния. Нямам информация дали ще бъда викан още веднъж на разпит, може вероятно да изискат спомагателни документи, само че аз ще спомагам напълно. Това заяви в ефира на bTV служебният министър на енергетиката Росен Христов след разпита си в Национална следствена служба.

Той съобщи, че предходното държавно управление на Кирил Петков е купувало газ 30% по-скъпо.

``Тогава газът е купуван на борсова цена, в този момент ние го купуваме с 50% по-евтино от борсата. Техните сметки докараха България до този резултат. Тези хора (предишните ръководещи, бел. ред.) не знаят по какъв начин работи борсата``, разясни министърът.

``Бившият енергиен министър Александър Николов е дал указания на " Булгаргаз " да бъде спрян вносът на газ от " Газпром Експорт ", както и да не подхваща ограничения за заплащане по новата скица за превалутиране``, добави още той.

``Нямам желание да подава оставка, защото служебното държавно управление е постигнало " страхотни резултати " за по-малко от три месеца``, добави Хтистов във връзка поисканата му оставка от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР