Бях на стаж във Фолксваген преди 25 години. Страхотна фирма!

...
Бях на стаж във Фолксваген преди 25 години. Страхотна фирма!
Коментари Харесай

Експерт за Фрог: Пазари и дизел оставят ”Фолксваген” в Турция, войната ще спре

Бях на стаж във ”Фолксваген ” преди 25 години. Страхотна компания! Умни хора! Знаят какво вършат. Акъл не се ангажирам да им давам. Турция им предлага огромен пазар и продължение на производството на дизела, което Европейски Съюз не разрешава. Това споделя за Фрог специалистът Кирил Арсов.
България може да им предложи положителни условия за произвеждане, само че те не търсят единствено това. Търсят облага. Така че, надпреварата с Турция не е техническо, а пазарно. Войната внася ужас, само че тя скоро ще спре. Това е безусловно несъмнено. Затова " Фолксваген " ще изчака малко, само че ще се върне в Турция, безапелационен е той.

" Фолксваген " изчаква не Европейски Съюз, а проявление на общата конюнктура. Съединени американски щати и Русия ще спрат войната. Тогава " Фолксваген " ще се произнесе дефинитивно, счита Арсов.

Не съм чул за харизване и за държавна помощ за " Фолксваген ". Това, че ще е в Кремиковци, не е проблем. Но да се знае, че Плевнелиев каквото и да подхване, все ще пропадне, сподели още специалистът.

Припомняме, че някогашният президент Росен Плевнелиев призна, че България е " намерила метод " да хариза на " Фолксваген " едни 250 млн. евро. или половин милиард лв.. И по този начин България се съревновава с Турция, кой повече дотации ще отпусне... Но кой е дал право на държавното управление да харизва парите на данъкоплатците на една от най-големите немски компании? И по какъв начин тъкмо страната ще си върне тези пари?, питат специалисти.

На " Фолксваген " се предложил терен за цех в София, където безработицата на практика е нулева. В подобен случай какъв проблем на България ще реши тази инвестиция? Защо не е в Ммонтана или Враца, да речем. Доста по рационално е този половин милиард да бъде вложен в системата на професионалното обучение, с цел да може в бъдеще автомобилните концерни да идват в България поради работната мощ, а не поради дотациите, които са си чист рушвет, разясняват политолози.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР