Бях лейтенант в авиобаза Равнец. Имахме нощни полети и в

...
Бях лейтенант в авиобаза Равнец. Имахме нощни полети и в
Коментари Харесай

Президентът се върна назад във времето и разкри къде го е заварила новината за преврата срещу Тодор Живков

Бях лейтенант в авиобаза „ Равнец ”. Имахме нощни полети и в една от паузите моят пълководец, лека му пръст, ме дръпна встрани и ми сподели, че са свалили Тодор Живков. Тогава нямаше време да мисля над казаното, тъй като имах значими задания. Това съобщи президентът Румен Радев, запитан къде го е заварила новината за рухването от власт на Тодор Живков. " Възприех измененията с вяра, само че през днешния ден в доста посоки демокрацията е в оттегляне. След 28 години имам чувството, че множеството от българите имат вярата за смяна, която да отстрани недъзите, неналичието на правдивост. Точно тези недъзи прогониха толкоз доста хора зад граница”, разяснява президентът пред Българска национална телевизия.

„ Професията ме научи, че в ориста има доста незнайни. Днес България е демократична страна. Всеки има право на глас и мнение. Друг е въпросът по какъв начин отстояваш правата си и се бориш за тях. Разочарованието обезсърчи доста българи, в доста посоки демокрацията е в отстъпление”, добави той.

„ Никой не може по-добре от нас да уточни нашите лични проблеми и никой не може по-добре от нас да ги реши”, сподели още Радев.
„ Амбициите нямат нищо общо с пагоните. Важното е те да работят за България. Важното е в политиката да се водим от хрумвания, не от изгода. Това бе един от заветите на доктор Желю Желев”, акцентира президентът.

„ Никога не съм започвал война. Моят звук е резултат на действителността. Цяла парламентарна комисия бе използвана за оклеветяване на моето име. Авторите на тази акция очевидно подценяват българските жители. Аз последвам моите полезности и доста българи я подкрепят”, съобщи Румен Радев.

Президентът разяснява и протеста на водачите от авиобаза „ Граф Игнатиево”. Той бе безапелационен, че дейностите им не са каприз, а обезверен сигнал към властта, която от години приземява авиацията. „ Авиаторите са хора на достойнството и доста политици не могат да ги схванат. Всеки авиатор с всеки полет залага живота си. Те не могат да одобряват, че тяхната извънредно тежка специалност се назовава занимание, а името им се свързва с прелом и каприз.

Няма по какъв начин отводът им да летят да е координирано с мен, от повече от година не съм им началник”, съобщи той и добави: „ Не очаквайте да предам някогашните си подчинени”.

По мотив провелите се съвещания на Консултативния съвет за национална сигурност, отдадени на битката с корупцията, президентът съобщи, че задачата му не е била да сплотява два разнообразни закона, „ а да се обединим към ясни правила, които да водят до ефикасна битка с корупцията. Най-големият триумф на този КСНС бе, че хората, от които зависи тази битка с корупцията, излязоха от анонимност. Борбата с корупцията по висшите етажи зависи от персоналния образец. Очаквах кой по какъв начин ще гласоподава, настоях за гласоподаване, с цел да е наясно кой къде стои”, разяснява Радев.

Вижте какво забавно става в последните дни. С предлагането на ръководещите да отпадне отминалостта за закононарушение по време на приватизацията в действителност нанасят удар по личното си предложение за закон, тъй като както споделят те, част от нарушителите на закона били в настоящия парламент. Ако това в действителност е по този начин - тези хора с подадени имуществени заявления от години, към тези заявления няма никакви искания. Това значи, че законът, който оферират, не може да хваща такива хора, които сега са във властта. Този закон не може да хваща и хората, нарушили разпоредбите при приватизацията и сега са отвън властта. По този закон и по това предложение напуснеш ли един път властта, към този момент не подаваш декларация и можеш да харчиш откраднатото на воля ", съобщи президентът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР