“Бях един от първите, които казаха, че приходната част в

...
“Бях един от първите, които казаха, че приходната част в
Коментари Харесай

Приходите в Бюджет 2024 са надценени с около 5 млрд. лв., категоричен е Делян Добрев

“Бях един от първите, които споделиха, че приходната част в бюджета за 2024 година е надценена евентуално с към 5 милиарда лв. ”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

“Данъчните доходи по проектите за тази година са 35 милиарда лв.. Те ще съберат 33 милиарда лв., в най-хубавия случай 34 милиарда лв.. Сега са на 30,8 милиарда, през вчерашния ден се похвалиха Национална агенция за приходите ”, съобщи той и добави, че за следващата година МФ възнамерява данъчни доходи в размер на 40 милиарда лв..

По думите му се надуват приходната и разходната част. “Като пишеш 5 милиарда лв. от горната страна доходи, имаш още 5 милиарда за харчене. Пред обществото си добър за всички, казваш – 12 милиарда финансова стратегия, най-голямата в историята на България ”, разяснява Добрев.

Според него от 3 години нищо не се случва с инфраструктурните обекти в страната. “Целта не би трябвало да бъде да няма никаква инфраструктура, страната би трябвало да влага в такава, тъй като тези вложения оказват помощ на стопанската система да пораства, те ни вършат по богати ”, изясни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Той посочи, че “постната пица ” е била през 2009 година, а в този момент страната е 2-3 пъти по-богата и надлежно харчи 2-3 пъти повече пари. Според него нито един икономист в страната не поддържа бюджета на Асен Василев. Добрев сподели още, че ще убеждава групата на ГЕРБ да гласоподава срещу Бюджет 2024, с цел да се върне на финансовия министър и той да си го преправи.

“Ние желаеме той самичък да си ореже разноските, а не ние в Народното събрание да ги режем, той да е положителният, който дава на всички. Ако внесат бюджет с 40 милиарда доходи от налози, а не 35, колкото считаме, че са реалистични, ние би трябвало да го върнем още на първо четене, гласувайки срещу ”, безапелационен е Делян Добрев.

Той подчертава, че поради ротацията бюджетът следващата година ще се извършва от ГЕРБ, по тази причина в този момент от финансовото министерство би трябвало да се вслушат в тях.

Добрев разяснява, че колкото повече се бави отпадането на дерогацията за преправка на съветски нефт за “Лукойл ”, толкоз ПП-ДБ ще бъдат по-щастливи. “В началото на войната “Лукойл ” работеше с 50% съветски и 50% неруски петрол – от Ирак и Казахстан. След началото на войната 94% от петрола е съветски. Т.е. ние от началото на глобите вместо да стартираме да купуваме по-малко нефт, започнахме да купуваме повече ”, акцентира Добрев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР