Бягството на другия край на света е най-добрият шанс за

...
Бягството на другия край на света е най-добрият шанс за
Коментари Харесай

Крием се в Аржентина и Австралия при глобална ядрена война

Бягството на другия завършек на света е най-хубавият късмет за оцеляване при положение на нуклеарна война сред Русия и Съединени американски щати, съгласно ново проучване, представено от в. “Дейли мейл”, написа "24 часа ".

Аржентина и Австралия имат най-голяма вяра тяхната цивилизация да оцелее десетилетие след сходно злополучие, само че в случай че решите да вземем за пример да идете във Англия, вероятността да умрете от апетит ще бъде плашещите 90%.

Проучването, оповестено в понеделник в авторитетното онлайн издание “Нейчър фууд” и основано на компютърни симулации, демонстрира, че над 5 милиарда души ще умрат от апетит по света след пълномащабен спор, осъществен единствено със 100 нуклеарни бомби. Загиването на повече от половината население на планетата ще се случи поради сажди, изхвърлени от огнени стихии, които ще блокират светлината на слънцето и ще провокират цялостен колапс на реколтата по света. Най-страшното е, че сходна апокалиптична панорама към този момент се е случвала.

Преди към 66 млн. години почти три четвърти от всички типове на Земята са починали, когато метеорит с диаметър 10-15 км, пътуващ със 72 000 км в час, удря Чиксулуб, Мексико. Сулфатите и саждите се издигнали толкоз високо в атмосферата, че спрели слънчевата светлина. Тогава Земята се охладила и времето се трансформирало. Най-известните жертви на конфликта с метеорита били динозаврите, само че произлизащият от това дефицит на храна засегнал цялата Земя. Тези, които не починали незабавно след удара, в последна сметка умрели от апетит.
Всяко събитие, което може да издигне големи количества аерозоли (димни замърсители) високо в атмосферата, като солидни вулканични детонации или нуклеарни войни, може да повлияе на времето в международен мащаб и да наруши международната хранителна сигурност, предизвиквайки пагубни последствия за живите организми, се споделя в проучването.

Що се отнася до нуклеарните войни, всичко стартира с един облак, чиято форма прилича гъба - панорама, която не може да се оправдае по никакъв метод пред човечеството, привикнало да вижда сходни произшествия единствено на филм.

Използвайки най-новите данни за добивите на културите и рибните запаси, група учени от целия свят предложи 6 сюжета, приближаващи се до действителността, която можем да чакаме по отношение на питателните доставки при бърза ескалация на нуклеарен спор сред воюващи страни. Изследователите предсказват по какъв начин метеорологичните модели могат да се трансформират от прибавянето на сажди и прахуляк, насъбрани от нуклеарни гърмежи. След това е направена оценка за това по какъв начин добивите от културите и морските ресурси ще реагират на измененията в повърхностната температура, директната и дифузна светлина, както и преваляванията.
Резултатите не били по никакъв начин хубави даже в случай че предположим, че се извърши относително дребна нуклеарна бомбардировка, включваща към 100 детонации. Такава можем да чакаме, в случай че напрежението сред Индия и Пакистан се ускори.

Според изчисленията на откривателите 5 млн. метрични тона прахови частици ще бъдат изхвърлени в атмосферата. За съпоставяне, пагубните горски пожари в Калифорния през 2017 година и тези в Австралия в края на 2019 година отделиха до по 1 млн. метрични тона всеки. На процедура този сюжет би означавал, че множеството хора ще имат достъп до 8% по-малко калории, което ще рече, че до 255 млн. души ще бъдат принудени да гладуват в идните години.

По подигравка на ориста корекциите в метода, по който се храним, може даже да доведат до това някои общности да усилят дневния си банкет с до 5% за сметка на други. Тъй като саждите във въздуха се натрупват според от броя на изстреляните нуклеарни бомби, все по-трудно ще става да се намерят способи за пресмятане на питателните запаси, с които разполагаме, даже за тези, които желаят да се възползват от хаоса.

Една всеобща война, която изчерпа американските и съветските ресурси от хиляди бомби, ще добави 150 милиона метрични тона песъчинки и прахуляк към атмосферата на нашата планета, лишавайки света от три четвърти от полагащия му се сега калориен банкет. Това би предизвикало разбъркване на запасите от храна, планувани за животни, като ще ги трансформира в ресурси за незабавни случаи за хората. С други думи, би настъпил муден и непосилен апетит за 5 милиарда души по света. Така наподобява картината, като се има поради, че цялата тази храна ще обезпечи оцеляването на човешкия тип единствено за първите 2 години след хипотетичен конфликт сред Съединени американски щати и Русия.

Лесният достъп до хранителни доставки ще зависи от това къде живее популацията. При сюжет, в който се осъществят 250 нуклеарни гърмежа и се изхвърлят 27 млн. метрични тона материал във въздуха, високите географски ширини в Северното полукълбо ще видят спад от повече от 50% в приема на месо и други скотски артикули и към 20 до 30% на рибните произведения. За нациите, които са по-близо до екватора, междинното понижение на калориите ще бъде по-малко от 10%

Изводи по отношение на спирането на търговията с храни можем да си извадим даже от сегашния спор сред Русия и Украйна, който съумя да провокира международна продоволствена рецесия. Нациите, подвластни от храна, доставена от другаде, ще би трябвало бързо да се приспособят в новия свят.

За някои общности това може да не е толкоз неприятно, колкото звучи. Без интернационална търговия, обогатяваща метода на хранене на австралийците, популацията на страната може да получи най-малко половината от нужните си калории единствено от пролетна пшеница. Симулациите, извършени от откривателите, откриват, че тази просвета ще има най-малък спад в добива или може би ще се стигне даже до лека облага в търговията. Въпреки че австралийците въпреки всичко ще би трябвало да затегнат коланите, жертвите може да бъдат избегнати. По същия метод снабдяването с храна на Нова Зеландия може да се сблъска с по-малко влияние от нациите, които разчитат на култури като ориз.
Както означават откривателите обаче, социално-политическият ужас, който неизбежно ще последва, ще трансформира относително ясните на пръв взор прогнози за стопанската система на храните в безредна неразбория. “Но в случай че този сюжет в действителност се реализира, Австралия и Нова Зеландия евентуално ще видят приток на бежанци от Азия и други страни, изпитващи продоволствена несигурност”, означават създателите на изследването.

Въпреки че проучването усъвършенства минали прогнози поради по-точни данни, към момента има доста незнайни, когато става въпрос за методите, по които човечеството ще се бори вследствие на нуклеарна война.

Други фактори, като загубата на озон и гибелта на опрашителите, също биха повлияли ненапълно на избавените запаси. Като ги вземем поради, смъртността ни може да нарасне още повече. “Не че в миналото бихме желали да разберем сигурно какъв брой точни могат да бъдат нашите прогнози”, споделят създателите, като допълват, че към този момент това е предполагаем резултат. Можем единствено да се надяваме, че водачите на нуклеарните страни ще го имат поради.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР