Бягство от Софийския затвор. Двама осъдени на десетилетия лишаване на

...
Бягство от Софийския затвор. Двама осъдени на десетилетия лишаване на
Коментари Харесай

Въоръжени убийци избягаха от затвора в София



Бягство от Софийския затвор. Двама наказани на десетилетия отнемане на независимост са съумели да избягат през днешния ден следобяд към 15:45 ч. Били са въоръжени с револвер, с който не е ясно по какъв начин са се сдобили. Престъпниците са с тежки присъди след обвинявания в ликвидиране, опит за ликвидиране, в това число на служители на реда, похищение и други По информация на Нова телевизия са имали и помагачи, които - също въоръжени и маскирани, са ги чакали извън с кола. 

Министерство на вътрешните работи популяризира имената и фотосите на избягалите нарушители. Потвърди се информацията, че става въпрос за създатели на тежки престъпни закононарушения с огромни присъди.

Единият от избягалите - Радослав Колев, е рецидивист, наказан на наказване отнемане от независимост в размер на 26 години, като повода за това е осъществено от него ликвидиране.

Вторият е Владимир Стефанов, също рецидивист, наказан на на 30 години затвор за обир, похищение и опит за ликвидиране на двама чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Образувано е досъдебно произвеждане по член 297 Наказателен кодекс /бягство на затворници/, като предмет на инспекция са и дейностите на охранителния състав в Затвора „ София “. По първични данни, бягството е осъществено и посредством опасност на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което пандизчиите са разполагали, като по този метод са преодолени няколко поста в корпуса на Затвора „ София “.

На място са изпратени двама прокурори от СГП, като дейностите по следствието се правят от Столична дирекция на вътрешните работи. Столичната полиция приканва жителите, които разполагат с спомагателна информация за търсените, да алармират при обезпечена анонимност на тел. 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР