by Alex Hithersay Румъния ще е движеща сила за по-голямата

...
by Alex Hithersay Румъния ще е движеща сила за по-голямата
Коментари Харесай

Румъния ще стимулира ръста на капацитета на европейската газопреработваща промишленост до 2022 г., казва GlobalData


by Alex Hithersay

Румъния ще е движеща мощ за по-голямата част от растежа в газопреработващата индустрия в Европа сред 2018г. и 2022 година, като способства с към 94% от планувания потенциал за преправка на газ в Европа, съгласно GlobalData, компания за данни и разбор.

Докладът на компанията " Прогноза за преработващата индустрия в Европа до 2022 година - прогнози за потенциала и финансовите разноски с детайлности за всички експлоатационни и планувани преработвателни предприятия ", демонстрира, че се чака до 2022 година Европа да добави общ потенциал за преправка на газ от 15,8 млн. куб.фута / ден от две уреди.

Очаква се през прогнозния интервал Румъния да добави към 14,9 милиона куб.фута / ден потенциал за преправка на газ от завода Moftinu. За идващите четири години финансовите разноски / CAPEX за този предстоящ цех възлизат на 16,5 милиона щатски $.

Soorya Tejomoortula, анализатор на петрол и газ в GlobalData, разяснява: „ Румъния е една от водещите страни в Европа по ресурси от природен газ. Новият потенциал за преправка на газ ще помогне на страната да изнася природен газ и ще играе значима роля на европейския газов пазар. "

GlobalData дефинира Италия като друга страна в Европа във връзка с нови допълнения към потенциала за преправка на газ. Очаква се до 2022 година страната да добави към 0,9 милиона куб. фута /ден. Италия е възнамерявала вложения в размер на $1,9 милиона, които да бъдат изразходвани за планувания за създаване терминал Sant Alberto през интервала 2018 - 2022 година.

Очаква се още две нови уреди за преправка на газ, Petisovci в Словения и Baltic Baltic в Полша, да стартират работа в Европа през прогнозния интервал. Понастоящем няма налични данни за потенциала им.

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР