Бурята, в която живеем, в много висока степен отклонява интереса

...
Бурята, в която живеем, в много висока степен отклонява интереса
Коментари Харесай

Михаил Миков: Проблемът на политическата и съдебната система не е Конституцията

Бурята, в която живеем, в доста висока степен отклонява интереса на хората от други огромни въпроси - въпросите на битието им, вероятностите пред България като демографско, икономическо развиване, неравенствата. Това сподели някогашният министър на вътрешните работи и някогашен водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Проблемът на политическата и правосъдната система не е Конституцията, акцентира той. „ Никой от тези, които се канят да трансформират Конституцията, не споделя какво съответно пречи или какво съответно ще трансформира, не споделя дали пречи институцията основен прокурор или прокурорските функционалности ", уточни Миков. Политическите партии не са способни да образуват болшинство, с цел да попълнят политическите квоти на редица органи с изминал мандат, камо ли да реализират конституционно такова, добави той.

Липсва ни институционалната просвета, акцентира Михаил Миков. За българската политика е присъща късата памет и прекомерно близкото виждане.

По думите му свадите в прокуратурата са израз на вътрешните връзки в институцията и на разбутването им посредством политическо въздействие. Отстраняването на основния прокурор няма да реши проблемите в правосъдната система, безапелационен бе Михаил Миков. Те могат да бъдат решени единствено взаимно от законодателната и изпълнителната власт, счита той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР