Бурята, обхванала североизточната част на САЩ от два дни, продължава

...
Бурята, обхванала североизточната част на САЩ от два дни, продължава
Коментари Харесай

Буря покри Бостън с 60 см сняг


Бурята, обхванала североизточната част на Съединени американски щати от два дни, продължава да затрупва района под снежна завивка, придружавана от неочаквани пориви напразно, който на моменти доближава 120 км/ч, съобщи Франс прес.

В края на вчерашния ден върху Бостън се бяха изсипали близо 60 см сняг, равни на върха от 2003 година, а целият район е на практика неподвижен. Транспортът е в безпорядък, има спирания на електроснабдяването, а температурите са полярни.

Явлението се назовава " циклонна бомба " - стихия, характеризираща се с ненадейно намаление на атмосферното налягане, посочи американската метеорологична работа, която регистрира пориви напразно от 80 до 120 км/ч. Тя беше планувала полярни температури през нощта и спирания на електроснабдяването, когато мощните ветрове или тежестта на снега пресечен електрически кабели.
Снимка: EPA

Над 95 000 семейства са без електричество, оповестиха през нощта управляващите, до момента в който снегът продължаваше да пада. Няколко града в района записаха нови върхове, с над 70 см сняг.

Снощи управляващите още веднъж приканиха жителите да заобикалят напредването, с изключение на при безспорна нужда.

Целият район се приготвя за втора нощ, през която снегът и бялото небе ще се смесват дотам, че ориентацията ще е невъзможна.
Снимка: EPA

Машини със сол и снегорини последователно разчистваха улиците на Ню Йорк. Сентръл парк е затрупан с 20 см сняг, а доста железопътни линии са затворени. Една жена беше открита умряла в колата си, като е допустимо повода да е студът.

Около 1300 полета в Съединени американски щати бяха анулирани заради снежната стихия, оповестява Ройтерс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР