Буря вилня снощи в шведския град Гьотеборг, като причини щети

...
Буря вилня снощи в шведския град Гьотеборг, като причини щети
Коментари Харесай

Буря изтръгна покрива на гарата в Гьотеборг

Буря вилня нощес в шведския град Гьотеборг, като аргументи вреди на централната железопътна гара, съобщи Асошиейтед прес. Стихията изтръгна покрива на постройката, при което беше прекратено електрозахранването, а придвижването на влаковете беше наранено.

Засега няма информация за потърпевши, съобщи Асошиейтед прес.

Бурята мина нощес по южното крайбрежие на Скандинавския полуостров, а шведският Институт по метеорология и хидрология издаде през днешния ден предизвестие за рисково неприятно време от втора степен. На западното крайбрежие на Швеция близо 4000 души останаха без електричество, заяви шведската телеграфна организация ТТ.

Кадри от Гьотеборг демонстрират част от

покрива на централната железопътна гара, паднал върху коловозите,

а локални чиновници споделиха, че не е ясно по кое време ще бъде обновено придвижването на влаковете. Мост, намиращ се в архипелага северно от Гьотеборг, беше затворен за придвижване, заяви шведският вестник " Афтонбладет ".

Служителка на полицията в Гьотеборг заяви пред организация ТТ, че локалните сили на реда са получили

близо 150 сигнала за паднали дървета в рамките единствено на пет часа.

" Никога не съм виждал нещо сходно ", сподели служителката Каролин Карлсон.

Датският Метеорологичен институт заяви, че бурята, наречена " Ролф " е минала и през северната и северозападна част на Дания. Датски медии оповестиха за паднали дървета и за други вреди.

Има информация и за наводнени пътища в Южна Норвегия. Норвежката Дирекция за водни запаси и енергетика издаде предизвестие за наводнения в тази част на страната.

Няколко фериботни линии на Скандинавския полуостров бяха краткотрайно прекратени, показва АП.

В същия регион при започване на февруари мина стихия с ураганни ветрове, която аргументи вреди и докара до полети и спирания на електричеството в елементи от Норвегия. Тогава това беше най-мощната стихия, записана в страната от десетилетия насам, показва АП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР