Източното крайбрежие под предупреждение за тропическа буря, докато системата се прицелва в Северна Каролина

...
Буря, която се приближава до източното крайбрежие на САЩ, ще
Коментари Харесай

Буря, която се приближава до източното крайбрежие на САЩ, ще доведе до условия за тропическа буря в Северна Каролина в петък, съобщи Националният център за ураганите.

< p>Бурята беше край бреговете на Южна Каролина и Северна Каролина рано в петък с постоянни ветрове от 50 mph.

Към петък сутринта бурята се намираше на около 330 мили югоизточно от Чарлстън, Южна Каролина, и около 325 мили южно от нос Хатерас, Северна Каролина, и се движи на север с около 14 мили в час, каза центърът.

Партньорът на CBS WKTR съобщи, че се очаква бурята да засегне Северна Каролина в петък и да продължи до събота вечерта или неделя сутринта. Дъждът ще бъде най-силен между петък през нощта и събота сутринта, като се очакват от три до шест инча дъжд, докато бурята е в района. Районът ще бъде под наблюдение от 14 часа. От петък до обяд в неделя, с очаквани вълни от няколко инча. Ще има и силни ветрове с пориви до 55 мили в час в крайбрежните райони.

Предупреждение за тропическа буря е в сила от нос Фиър, Северна Каролина, до остров Фенуик, Делауеър. Той също така включва залива Чесапийк на юг от Норт Бийч, Тидал Потомак на юг от остров Коб и Албемарл и Памлико Саундс.

Управлението за извънредни ситуации в Северна Каролина предупреди, че големи вълни от отдалечения ураган Найджъл също ще достигнат крайбрежието на щата в четвъртък, повишавайки риска от разкъсващо течение. Комбинацията от тези вълни и системата с ниско налягане може да означава допълнително претоварване на океана, ерозия на плажовете и крайбрежни наводнения.

След като премине през Северна Каролина, бурята ще се насочи към югоизточна Вирджиния. Служителите за управление на извънредни ситуации във Вирджиния предупредиха за проливен дъжд, силни ветрове и наводнения през следващите няколко дни.

Отделът за управление на извънредни ситуации на Вирджиния заяви в социалните медии в четвъртък, че служителите се координират с местните служби за времето, за да наблюдават системата развиващи се край брега. Длъжностните лица призоваха жителите да се подготвят за бурята и нейните въздействия върху региона през целия уикенд.

Центърът за ураганите каза, че се очаква вълна от бурята между 2 и 4 фута (0,6 до 1,2 метра) по пътя на бурята. Предупрежденията за буря са в сила от Дък, Северна Каролина до Чинкотиг, Вирджиния, включително залива Чесапийк на юг от Уиндмил Пойнт, както и за река Нойс, река Памлико и части от Памлико Саунд. Часовници за буря са издадени от Сърф Сити в Северна Каролина до Дък, Северна Каролина, заедно с залива Чесапийк на север от Windmill Point до Smith Point, Tidal Potomac на юг от Colonial Beach и Albemarle и останалата част от Pamlico Sound.

Въпреки че системата беше достигнала силата на тропическа буря, все още не й беше дадено име и центърът все още я наричаше Потенциален тропически циклон 16 в петък сутринта. Центърът на ураганите определя потенциален тропически циклон като смущение, което създава заплаха от тропическа буря или ураганни условия да се приземи в рамките на 48 часа.

Следващото име в списъка за 2023 г. е Офелия, според филиала на CBS WWAY3.

Междувременно ураганът Найджъл беше понижен до посттропически циклон с център на около 640 мили (1030 километра) северозападно от Азорските острови с максимална постоянна скорост на ветровете от 70 мили в час (110 км/ч). Нямаше свързани крайбрежни часовници или предупреждения, тъй като бурята се движеше на североизток с 37 мили в час (59 км / ч), каза центърът за урагани в последната си актуализация на системата в петък сутринта.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР