Бурни ветрове доведоха до забавяне и анулиране на десетки полети

...
Бурни ветрове доведоха до забавяне и анулиране на десетки полети
Коментари Харесай

170 полета отменени в Амстердам заради бури, Париж затвори Айфеловата кула

Бурни ветрове доведоха до закъснение и отменяне на десетки полети от интернационалното летище Схипхол в Амстердам, предава съветската осведомителна организация РИА Новости.

„ Силният вятър през днешния ден (сряда, 3 януари – бел. р.) докара до закъснение и анулация на полети. Към сегашния миг са анулирани 176 полета от общо 1200 планувани. По-голямата част от тях са по направление Европа “, гласи известие в профила на летището в обществената мрежа „ Туитър “.

По-рано бе обявено, че ураганният вятър в Нидерландия е предизвикал премахване на дървета и материални вреди, най-вече по покривите на домове. Един човек е потърпевш. В няколко провинции на кралството остава в действие в оранжев сигнален код за мощен вятър.

Пак поради разразили се ураганни ветрове, Айфеловата кула в Париж бе затворена през днешния ден за гости. Френската столица, западната и северната част на страната са наранени от  бурята Елинор, която провокира многочислени спирания на електрозахранването и нарушавания във въздушния превоз. По обед тя се насочи към източната част на страната, предава Българска телеграфна агенция. 

Поривите напразно в Париж доближават до 100 км в час, което докара до решението на компанията оператор на най-прочутата френска забележителност да не отвори през днешния ден Айфеловата кула за гости, от съображения за сигурност.

Елинор е четвъртата стихия, която връхлита Франция от началото на декември, след Ана Бруно и Кармен, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР