Бурни емоции у близо 200 волейболни таланти предизвика специално видео

...
Бурни емоции у близо 200 волейболни таланти предизвика специално видео
Коментари Харесай

Волейболни легенди предизвикаха бурни емоции на откриването на турнира Звезди на бъдещето

Бурни страсти у близо 200 волейболни гении провокира особено видео с послания от сегашни огромни звезди на международния волейбол при формалното разкриване на третия интернационален шампионат за момчета и девойки " Звезди на бъдещето ", проведен от ВК Левски София. 12 тима от пет мощни волейболни народи се включиха в конкуренцията, а образци за подражателство, свързани с петте страни зарадваха младежите, тръгнали да сбъдват фантазиите си посредством спорта.

На видеостената в зала " Левски София " бяха прожектирани пожелания към самите участници от волейболни идоли от България, Италия, Сърбия, Русия и Полша – страните, от които са тазгодишните участници в своеобразното миниевропейско клубно състезание за момчета и девойки до 16 години.



Българските национали Александър Николов и Мартин Атанасов, звездата на Италия Иван Зайцев, треньорът, превръщащ тимовете си в машини за печелене на златни медали - Даниеле Сантарели, италианската националка от български генезис Офелия Малинов, олимпийският първенец и капитан на мъжкия народен тим на Русия Сергей Гранкин, европейската шампионка с женския народен тим на Русия Ксения Парубец, огромните първенци от Полша Александър Сливка и Лукаш Качмарек и сръбската мегазвезда на международния волейбол Тияна Бошкович отправяха своите послания, а при всяко едно от тях " морето " от волейболни гении се развълнуваше и следваха мощни възгласи и овации.

Участниците бяха поздравени персонално от дългогодишния капитан на националния тим на България за мъже и съпрезидент на ВК Левски Владимир Николов, вицепрезидента на Българската федерация по волейбол и съпрезидент на ВК Левски Давид Давидов, турнирния шеф Атанас Гаров и координатора на националните тимове на България и някогашен разпределител на " лъвовете " Николай Иванов.

Специално почитание към бъдещите волейболни герои демонстрираха състезателките от женския тим на Левски, водени от треньора Петър Шопов, които също участваха на церемонията по откриването. Микаела Стоянова, която на 18 година стигна до женския народен тим на България, поздрави участниците от името на тима и пожела на девойките и момчетата от шампионата на нейния клуб да бъдат упорити в преследването на фантазиите, които сигурно се сбъдват.



Церемонията приключи в приятелския дух, който господства по време на целия шампионат. Всички волейболисти изпяха " Честит рожден ден " на полякинята Виктория от тима на Стежица, която в никакъв случай няма да не помни това разкриване на шампионат и това отбелязване на празника й.

В първия ден от шампионата всеки от тимовете изигра по две срещи.

Левски поведе във краткотрайното класиране при девойките след две победи – 3:0 гейма над ЦПВК и 2:1 гейма над сръбския Цървена звезда. Също с два триумфа е съветският Нижни Новгород - по 2:1 гейма над полския Стежица и Цървена звезда. Българският ЦПВК завоюва втория си дуел против италианския Перуджа с 2:1. Италианките изгубиха и от Стежица със същия резултат.

Левски поведе в класирането и при момчетата след два чисти триумфа с по 3:0 над другите два български тима в конкуренцията - Берое и Люлин. Със същия актив след две победи с по 3:0 гейма – над българския Люлин и съветския Факел (Нови Уренгой), е и италианският Дяволи Роза, като Левски е напред единствено с 3 точки по-добро точково съответствие. След като отстъпи на " сините ", старозагорският Берое се наложи с 2:1 гейма над Цървена звезда.

Третото издание на интернационалната конкуренция за момчета и девойки до 16 година е до 23 декември 2023 година Входът за фенове в зала " Левски София " е свободен. Отделно от опцията всички искащи да гледат звездите на бъдещето в залата, всички мачове ще бъдат предавани онлайн на формалния YouTube канал на ВК Левски София.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР