Бурната политическа седмица след парламентарните избори завърши с по-спокоен уикенд

...
Коментари Харесай

Най-важното от уикенда: Кабинетът представя променения възстановителен план; Държавата е дала без търг и 400 млн. лв. за руски дълбачки

Бурната политическа седмица след парламентарните избори приключи с по-спокоен уикенд в очакване на първото съвещание на новото Народно заседание на 21 юли. След като в петък стана ясно, че " ИТН " ще договаря с други партии, само че преди този момент ще предложи нов състав на кабинет, съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разгласи, че е подготвен за диалози с партията на Слави Трифонов, без да слага условия за представители в кабинета. Обединението обаче има основни цели, по които ще реши дали да поддържа възможен кабинет. Сред тях са осъществяване на дълбока правосъдна промяна посредством конституционна смяна на Висшия правосъден съвет (ВСС); конструиране на болшинство и ръководство, което държи Движение за права и свободи трайно отвън властта; провеждането на парламентарни следствия във връзка с " Росенец ", " Лукойл ", Топлоелектрическа централа " Варна " и пристанището към него, ББР и " Булгартабак " за осветяването на механизмите за въздействие на Движение за права и свободи.

Николай Хаджигенов от " Изправи се! Мутри вън! " разгласи, че Мая Манолова е била поканена на диалог с " ИТН " и това, че останалата част от обединението не са отишли, не значи че имат обтегнати връзки.

Спорът сред служебния здравен министър Стойчо Кацаров и незабавната болница " Пирогов " продължи и през уикенда с нови обвинявания. Той стартира, откакто министърът смени шефа на здравното заведение проф. Асен Балтов с претекст, че под негово управление там регистрирани медицински действия, които не са осъществявани, както и регистрирани пациенти, които не са били лекувани в болничното заведение.

Западната част на Германия пострада най-сериозно от тежките наводнения. Ситуацията се разказва като " бедствието на столетието ". Освен Западна Германия и Белгия, Южна Нидерландия, Североизточна Франция, Люксембург и Швейцария също бяха наранени съществено от проливните дъждове.

Страните от групата ОПЕК+ се споразумяха в неделя усилят от август добива на нефт и по този начин да допринесат за намаляването на цените на суровината в миг, в който международната стопанска система продължава да се възвръща от пандемията.

България отбелязва в неделя 184 години от рождението на Васил Левски, а центърът на тържествата е родният град на Апостола на свободата - Карлово.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР