Бурите донесоха рекордни дъждове в района на Канзас Сити в неделя. Вижте къде общите стойности са били най-високи

...
Гръмотевични бури, които преминаха в района на Канзас Сити в
Коментари Харесай

Гръмотевични бури, които преминаха в района на Канзас Сити в неделя, донесоха проливни дъждове, които намокриха метрото и околните райони, донасяйки рекордни валежи в някои райони.

На международното летище в Канзас Сити (MCI), паднаха 2,91 инча дъжд, счупвайки предишния рекорд от 2,71 за 13 август, поставен през 2005 г., съобщи Националната метеорологична служба в Канзас Сити на X, известен преди в Twitter.

Заради бурите, неделя стана 12-ият най-влажен ден в Канзас Сити за който и да е августовски ден, регистриран от 1888 г., каза метеорологичната служба.

Най-влажният августовски ден беше на 15 август 1969 г., когато 7,45 инча дъжд, според данни от регионалните климатични центрове на Националната администрация за океаните и атмосферата. В по-новата история най-влажният августовски ден беше 21 август 2017 г., когато паднаха 4,08 инча дъжд.

Рекордни валежи бяха отчетени и в Сейнт Джоузеф. В неделя там паднаха 3,26 инча дъжд, поставяйки нов рекорд за най-влажния 13 август. Предишният рекорд беше 2,87 инча, поставен през 1982 г.

„3,26 инча, паднали днес (неделя), също бяха достатъчно добър за 7-ия най-влажен за който и да е ден от август, регистриран в Сейнт Джоузеф, датиращ от 1897 г.“, каза метеорологичната служба на X, сайтът за социални медии, известен преди като Twitter. Най-влажният августовски ден беше 24 август 2007 г., когато паднаха 4,12 инча дъжд според климатичните данни.

Обща сума на валежите в района на Канзас Сити

Има части от района на метрото, в които дори по-високи общи количества валежи, според данните за валежите от StormWatch.com, система за ранно предупреждение за внезапни наводнения, която разчита на отдалечени метеорологични станции в района на град Канзас. валежи, според StormWatch. Уред за измерване по протежение на Rock Creak близо до Northeast Vivion Road и North Highland Avenue в Канзас Сити, Север, съобщи, че в неделя е паднал 4,26 инча дъжд.

Междувременно, 4,22 инча дъжд беше отчетен по Mill Creek в North Palmer Улица в Клейкомо и 4,02 инча дъжд по източното разклонение на Shoal Creek близо до магистрала Мисури 152 в Канзас Сити Север.

Общите валежи в метрото включват 3,06 инча дъжд на летище Wheeler Downtown, което също поставя рекорд за дневни валежи; 1,72 инча на общинското летище Lee’s Summit и NewCentury AirCenter в окръг Джонсън; 1,46 инча в Sedalia; и 1,05 инча на летище Johnson County Executive.

Проливните дъждове предизвикаха някои незначителни опасения за наводнения по река Fishing близо до Mosby, Мисури. Предупреждението за наводнение за района беше отменено в неделя вечерта.

Предупреждението за наводнение за река Плат близо до село Егенция в окръг Бюканън, Мисури, остава в сила до сряда сутринта. Възникват леки наводнения.

В 3:30 сутринта в понеделник реката беше на 20,1 фута и се очакваше да достигне върха на 21 фута в понеделник следобед. Етапът на наводнението е 20 фута и ниските райони източно от агенцията започваха да се наводняват.

През работната седмица се очаква по-сухо и по-хладно време, като температурите в понеделник и вторник са около 70 градуса, около 10 до 15 градуса под нормата. Очаква се условията да се върнат почти към нормалното до края на седмицата, каза метеорологичната служба.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР