Бургазлийката Милена Лафчиева участва в проекта Аз съм Българка“ на

...
Бургазлийката Милена Лафчиева участва в проекта Аз съм Българка“ на
Коментари Харесай

Бургазлийката Милена Лафчиева участва в проекта „Аз съм Българка!“

Бургазлийката Милена Лафчиева взе участие в плана „ Аз съм Българка “ на фотографа Радослав Първанов. В него той снима красиви девойки облечени в национални носии на разнообразни места в страната. През предходната година беше осъществена третата част на плана. В предходните 2 елементи участваха бургазлийките –  и  Снимките с Милена са били през предходната година на две места – в Дряново и в Странджа.

Милена е родена и израснала в Бургас, лекар по политология. В фамилията й се ценят българските обичаи и традиции. В родолюбив дух тя желае да възпита и щерка си, която е на 1 месец и се споделя Теа.



„ За плана на Радо научих от едно телевизионно предаване в което той участваше и разказваше за „ Аз съм Българка! “След това прочетох повече в обществените мрежи за условията за присъединяване и аплайвах. Тъй като бях на границата на възрастта за присъединяване, не се надявах да бъда определена! Изключително съм признателна, че бях утвърдена и че имах опцията да вземат участие в плана и да изпитам тази невероятна страст и магия! “, описа Милена Лафчиева.   

Тя показа, че не може да изясни с думи възприятията, които е изпитала, когато облича носия на над век и прекрачва прага на Лафчиевата къща в Дряново. Това е бил дом на нейни роднини, в действителност родът Лафчиеви след преселването си от Беломорска Тракия се разделя на две, едната част потегля към Дряново, а друга част остава в Тополовградско / тя е от този клон на Лафчиеви/.



„ Изпитах горделивост! Беше доста забавно и времето на фотосите отлетя доста бързо. Снимахме през лятото, в другите елементи на къщата, която е неповторима и е построена без пирони. В нея се намира Историческия музей на Дряново “, описа Милена.

Втората част от фотосите е била в село Бръшлян в Странджа.




Беше магично! Влязохме в една от къщите и видяхме носия на стената, а бабата която живееше там ни описа, че я пази за внучката си. Тук времето е спряло и се пази патриотичния дух на българското! “ , описа още бургазлийката. 

Още от страстите при фотосите може да чуете в звуковия файл: 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР