Бургаско е най-бързо развиващият се бранд в България в категория

...
Бургаско е най-бързо развиващият се бранд в България в категория
Коментари Харесай

Бургаско е най-бързо растящият бранд като дял в обем на българския бирен пазар през 2021 г.

Бургаско е най-бързо развиващият се бранд в България в категория бира по пазарен дял в размер за 2021 година по отношение на 2020 година съгласно NielsenIQ RMS. Данните са за 12-месечния интервал, приключващ на 31.12.2021 година, и обгръщат ритейл пазара на бира в България (вкл. и нефт канала). Статистиката демонстрира устойчивото развиване и напредък на марката, който компанията записва в последните години.

„ Щастливи сме, че Бургаско се трансформира в толкоз различим и обичан бранд за доста българи. Логично е да го свързваме с лятото и морето, само че данните демонстрират, че марката все по-често е пожеланият избор освен на районно, само че и на национално равнище. Това може единствено да ни радва, тъй като е ясно удостоверение за качеството на продукта и ангажираността на потребителите с него. “, споделя Десислава Даковска, Старши бранд управител „ Локални марки “ в „ Каменица “ АД.

Този триумф, с изключение на плод на целенасочените старания на компанията, е и резултат от националния проект за развиване на марката. По мотив 50-годишнината на марката през 2021 година Бургаско започва редица интензивности, с които очарова своите почитатели, посвещавайки и акция на своя роден град. Посланието „ Ние сме Бургас “ е част от проекта за основаването на устойчиви връзки в потребителското схващане междуБургаско, морето и чувството за лято, само че и освен. Бургаско основава особено , в което демонстрира уникалността, чара и за какво Бургас е по-различен от всички други градове. Тази година акцията продължава с цялостна мощ в родния град на марката. Комуникационните материали и визии са въодушевени от и демонстрират същински бургазлии – емблематични хора от града и притежатели на локални магазинчета и заведения.

От основаването си през 1971 година досега Бургаско бележи съществено развиване по пътя си от един от най-разпознаваемите районни марки към желана марка бира в народен мащаб. Лидерските позиции, които заема, са свързани с основните послания, които компанията стратегически развива. Бургаско носи морския дух на родния си град и приказва на аудиторията 25-39 година, която в забързаното всекидневие има потребност да избяга на умерено и нехайно място. Задълбоченото изследване на профила на потребителите на марката демонстрира, че те търсят повече освежаващи моменти, релакс, независимост и баланс в всекидневието си. Преживяването, което носи Бургаско, казвайки „ Отпусни се, морето е тук “, дава точно тези чувства и е в основата за триумфа на марката.

Наздраве за летните морски моменти с Бургаско! Бургаско – отпусни се, морето е тук!

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР