Бургаският топадвокат Дарина Василева, която участва в новия сезон на

...
Бургаският топадвокат Дарина Василева, която участва в новия сезон на
Коментари Харесай

Бургаска топадвокатка разкри голямата си болка и какво е чувството дъщеря ти да се определи като мъж

Бургаският топадвокат Дарина Василева, която взе участие в новия сезон на риалитито „ Фермата “, повдигна завесата към трагичната история с нейната щерка, която се е определила за мъж и по какъв начин фамилията й е минало през това тестване тя да бъде трансджендър*. Докато готвеше вечеря с Валерия и Виолета, юристката описа за борбите, през които е предходна, с цел да поддържа особеното си дете Алекс, написа " Флагман ".

„ Имаше хора, които се обърнаха и споделиха „ луда работа “. И ме поучаваха да се обърнем към психиатър “, спомни си Дарина.

Въпреки, че е привикнала хората да реагират зле по тънката тематика, в предходен епизод на предаването Владимир Каролев я докара до сълзи. Той й даде съвет да заведе щерка си на протестантска черква, където лекували наркомани, проститутки и крадци, както и сходни на нейния случай.

„ Откакто се помни, Алекс се усеща момче и не може да разбере за какво е в това женско тяло. В последните две години в гимназията ми го каза”, откровена беше майката с Валерия и Виолета.

Алекс години наред крила за ориентацията си, с цел да угоди на фамилията си и да не го слага в неловко състояние. Дарина и до ден сегашен обаче не знаела дали Алекс избира мъже или дами за свои сътрудници и даже нямала желание да пита. „ Това не е моя работа “, безапелационна беше юристката, която на старта на предаването съобщи, че влиза, с цел да търси приемливост към трансджендър хората.

Припомняме, че Дарина Василева изненадващо се появи в риалити формата в неделя. Тя е прочут бургаски юрист с богата процедура и опит.

*Трансджендър са хората, чиято полова еднаквост не дава отговор на пола. Трансполовите хора могат да имат полова роля, противоположна на приписаната им при раждането, или да имат полова роля, която да не дава отговор на бинарната полова система мъж-жена, като трети пол, интерсексуални, куиър хора. Понякога, само че без това да е наложително, трансполовите хора желаят да преминат интервенция за смяна на пола.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР