Бургаският шестокласник Никола Байкушев - ученик от ОУ Христо Ботев

...
Бургаският шестокласник Никола Байкушев - ученик от ОУ Христо Ботев
Коментари Харесай

Голямо и смело сърце: Шестокласник спря пожар край езерото Вая

Бургаският шестокласник Никола Байкушев - възпитаник от ОУ " Христо Ботев " в бургаския квартал " Долно Езерово ", сподели, че няма значение на каква възраст си, в случай че имаш огромно и самоуверено сърце! Никола спря пожар, разгорял се край езерото Вая, заяви кметът на Бургас Димитър Николов на страницата си във фейсбук.

Случаят е от преди два дни.

Момчето е било с велосипеда си, когато е забелязал пушеците. Веднага се върнал у дома, с цел да обуе подобаващи обувки, взел кофи и дружно с татко си се върнали да гасят пламъците на недостъпното за противопожарен автомобил място.

Двамата почнали борба с огъня, защото решили, че той е на труднодостъпно за кола място и противопожарен автомобил не би стигнал там. Никола приложил и всички свои знания, защото лятото посещавал занятия " Млад огнеборец ".

 Снимка: Скрийншот

" До зоната няма път и пожарна не може да стигне. Около един час гасиха огъня... Е, върнаха се опушени крепко и опърлени и двамата, само че...доволни. ", описа майка му Татяна във фейсбук.



 Снимка: Facebook профила на Димитър Николов

" Не знам дали Никола ще стане огнеборец, само че съм сигурен, че и той, и родителите му заслужават поздравления за емпатията си към света! ", написа още кметът на Бургас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР