Бургаският районен съд осъди на 4 години и 6 месеца

...
Бургаският районен съд осъди на 4 години и 6 месеца
Коментари Харесай

Осъдиха на 4 години и половина затвор съучастник в убийството на брокерката Теодора Бахлова

Бургаският областен съд осъди на 4 години и 6 месеца отнемане от независимост Диян Дичев, апетитен като съизвършител на Станимир Рагевски - обвинен за бруталните убийства в Бургас на брокерката Теодора Бахлова и 28-годишният Юмер Мехмед.

Дичев именуван още „ готвачът” е главен очевидец по случая с изтезанията на брокерката Теодора Бахлова и 28-годишния Юмер.

Дичев е притежателят на ресторант, който персонално уточни мястото където в торби бе открито тялото на Юмер, а по-късно и мястото в бургаските гробища, където са част от останките на убитата брокерка Теодора Бахлова.

На брифинг 8 октомври предходната година бе оповестено, че в Дичев е открит револверът с който са убити двете жертви, а частите от тялото на Бахлова са изхвърлени от самия него в канализация пред дома на " готвача ".

Намерен е и телефонът употребен, с цел да бъде извикан Юмер за среща с килъра му.

„ Открит е и саблен трион, електрическата част от който е открита в междуетажна площадка в кооперацията, където живеел Дичев. Вътре в пластмасовата му част е открита тъкан, която вследствие на направената ДНК експертиза е открито че е на Юмер Мехмед. Същевременно нож, който подхожда на марката на този електрически инструмент е открит в автомобила на Рагевски”, сподели Георги Чинев, областен прокурор.

Въпреки наличните обстоятелства обаче към този миг прокуратурата не е повдигнала ново обвиняване на Дичев в по-тежко, а точно съучастничество в бруталните убийства.

В правосъдната зала той отхвърли съучастничество, само че призна, че е знаел два дни след гибелта на Бахлова, че е убита.

„ Тялото на майка ми е стояло няколко месеца в негов парцел. За мен това не е персонално укривателство”, сподели Християна Радоева, щерка на убитата брокерка.

Деян Дичев в действителност се оказва значим, основен очевидец поради което може в никакъв случай да не получи по-тежко обвиняване.

„ Ако тази присъда влезе в действие, има периоди които ще прекратят напълно опцията на прокуратурата да повдигне обвиняване за съучастничество при положение, че такива данни има по другото дело. Към сегашния миг Окръжната прокуратура в Бургас е счела, че такива данни няма”, съобщи юрист Димитър Вълчев.

„ Апелирам българския законодател да преразгледа състава на персоналното укривателство и да го приведе във тип, който да е съответен и към такива обстановки, като сегашната”, изясни СНХ - прокурор Христо Христов.

Очаква се след последната сложна съдебно-медицинска експертиза да започва и тежкия развой против основния обвинен - предприемача Станимир Рагевски.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР