Бургаският окръжен съд постанови мярка подписка за 49-годишната Ваня Янакиева

...
Бургаският окръжен съд постанови мярка подписка за 49-годишната Ваня Янакиева
Коментари Харесай

Освободиха срещу подписка жената, изхвърлила детето си от колата

Бургаският областен съд постанови мярка " подписка " за 49-годишната Ваня Янакиева от Царево, против която е повдигнато обвиняване за домашно принуждение над едното от двете ѝ деца. Обжалването бе по нейно искане против определението на Районния съд в Царево за задържане под стража. 

 

Инцидентът е от 29 юли, когато съгласно полицейската хроника дамата е издърпала от купето на автомобил по-голямото дете и му е нанесла лека телесна щета. Пострадалото момченце е разпитано в " синя стая ", а бързото произвеждане е обединено с друго досъдебно произвеждане против майката по сигнал, че по-рано тази година е оставила без контрол и грижа двете си деца момиче на 5 и момче на 8 години.

 

Бургаският областен съд счете, че дамата, която работи като хигиенистка в община Царево, няма да се укрие и извърши друго закононарушение.

 

Тя с открита идентичност и с прочут адрес, на който трайно обитава. Не е осъждана и против нея няма други неприключени наказателни производства. Опасенията на първоинстанционния съд, че " очевидно систематичното малтретиране на децата се е трансформирало в всекидневно държание на обвинената "  и че " това ѝ държание ще продължи и за в бъдеще "  са мощно пресилени, счете правосъдният състав.

 

Оттам показаха, че със случая са осведомени чиновниците от Дирекция " Социално подкрепяне " - Царево, като при вероятно констатиране на непозволени дейности от страна на майката по отношение на двете деца, могат да бъдат подхванати подобаващи ограничения за протекция.

 

След като съда се произнесе Ваня Янакиева съобщи:

 

" Нито една дума не е истина! Аз обичам децата си и постоянно съм се старала децата ми да са добре. Никога не съм изхвърляла нито едно от децата си, нито съм ги пребивала. Нито някое от децата ми е с рани, които да потвърдят, че съм направила нещо. Нищо не съм направила, истината ще излезе! Голямото дете изрита в коремчето дребното дете, спряхме колата, изкарах детето извън отвътре откъм банкета. Говорих с него и го помолих да се успокои и да се извини. Това е система, непрестанно тормози дребното дете. Това е повече от месец, откогато стартира да върви при бащата. Дотогава децата си бяха естествени и се трансфораха в ненормални. "  

 

Според юриста на Янакиева - Недялка Божилова-Арабова, дамата е разведена, а офанзивите идвали от някогашния ѝ брачен партньор, против когато има 2 висящи каузи. В момента децата, които са осиновени, са при него.

 

" Ако имаше домашно принуждение, до момента децата щяха да бъдат изведени, защото по делата обществените служби неведнъж са посещавали дома и са разговаряли с децата ", съобщи адвокатката и разясни, че дамата е поиска по-леката мярка, с цел да може да продължи да работи и има средства, с цел да продължи делата. 

 

Прокурор Иван Иванов отхвърли коментар. 

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР