Бургаският окръжен съд остави в ареста 14-годишния Мишо Асенов, обвинен

...
Бургаският окръжен съд остави в ареста 14-годишния Мишо Асенов, обвинен
Коментари Харесай

Самозащита или умисъл: 14-годишен влезе в ареста след убийство

Бургаският областен съд остави в ареста 14-годишния Мишо Асенов, упрекнат в убийството на 50-годишен мъж от Северна Македония, заяви БНР. Прокурорът по делото уточни, че момчето съзнателно е направило закононарушението. Според неговия юрист обаче, става въпрос за самоотбрана.

Тялото на жертвата е намерено през вчерашния ден в гориста околност в курорта, припомня Би Ти Ви. Установено е, че то е на 49-годишен македонски жител, който е влезнал в България на 24 януари през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ". Според проверяващите, претекст за убийството са парите на мъжа - 1800 лева С част от тях 14-годишният погасил залог в заложна къща и си купил всякакви неща. Той е престъпно проявен, преди 2 години е махленски в обир и кражба.
По време на днешното съвещание, държавното обвиняване показа информация от полицията в Несебър, от която е видно, че момчето се проверява и за друго закононарушение.

Има доказателства убийството да е осъществено съзнателно. " В момента, в който той е нанесъл ударите на потърпевшия и в своя разпит е споделил, че незабавно си е тръгнал без да знае, че лицето е умряло, той го е покрил с останки от матраци и някакви плоскости ", сподели прокурорът.

Защитата изиска по-лека мярка за неотклонение, тъй като момчето е съдействало на полицията, а убийството е осъществено при самоотбрана: жертвата първо го предиздвикала да пие алкохол, а по-късно му нанесла удари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР