Бургаският областен управител Пламен Янев е отправил покани към 3

...
Бургаският областен управител Пламен Янев е отправил покани към 3
Коментари Харесай

Областният управител Пламен Янев кани общински фирми да съборят незаконните сгради в „Росенец“

Бургаският регионален шеф Пламен Янев е отправил предложения към 3 общински и 2 частни компании за. На втората социална поръчка , която бе оповестена от страната преди месец, отново не се яви нито един претендент , въпреки че сумата за събарянето бе доста вдигната. Заради това администрацията следва законовата процедура, а точно – посредством отправяне на директни предложения към строителни компании.

Писмо-покана за подписване на контракт е изпратено до 3 бургаски общински компании , чийто главен предмет е строителство – „ Чистота “ ЕООД, „ Бургасинвест “ ООД и „ Благоустройствени градежи “ ЕООД. Покана е била изпратена и до 2 частни строителни компании , показали интерес към публичната поръчка, само че не са подали документи за присъединяване в нея.

„ Тези здания в „ Росенец “ са ослепителен образец за корупция и чувство за „ превзета страна “, по тази причина доведоха и до огромни митинги през лятото на 2020 година Държавата е оповестила нужните законови процедури за събарянето, издействахме и нарастване на сумите, които са обезпечени и фирмата-изпълнител ще ги получи “ , разяснява Янев.

Поканите до общинските компании в Бургас той стимулира с обстоятелството, че противозаконното строителство е на територията на Общината и точно тя е виновна за премахването , в случай че притежателят на парцела не го направи:

„ Силно се надявам да покажем, че не толерираме беззаконието освен на думи, а и посредством каузи. “

Предмет на процедурата е унищожаване на 3-етажна солидна постройка и преместваем обект за защита. Те бяха оповестени за противозаконни със заповеди на Община Бургас и са ситуирани на плажа в местността „ Отманли “. Към момента не се употребяват. След митингите през 2020 година Община Бургас назначи инспекция. Тя потвърди противозаконното строителство, само че не съумя да установи кои са причинителите. И двете здания са върху държавни терени и поради това съгласно нормативните условия премахването им би трябвало да бъде проведено от страната. На първата оповестена социална поръчка през 2021 година не е подадена нито една оферта. Към днешна дата сумата е увеличена от 68 200 лева на 166 422,80 с Данък добавена стойност . Остойностяването на дейностите по срутване и почистване на терена и за двете публични поръчки е осъществено от бургаската общинска компания „ Чистота “ ЕООД.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР