Бургаският хирург- д-р Кирил Симеонов е спасил пет годишно унгарче.

...
Бургаският хирург- д-р Кирил Симеонов е спасил пет годишно унгарче.
Коментари Харесай

Бургаски хирург спаси 5-годишно унгарче

Бургаският хирург- доктор Кирил Симеонов е избавил пет годишно унгарче. Почетният общоприет консул на Унгария през вчерашния ден е изпратил благодарствено писмо до управлението на УМБАЛ Бургас за случая.

Малката София била с родителите си на отмора в курорта Слънчев бряг. По време на пребиваването на фамилията край нашето море, детето получило перитонит, в резултат на инфектиран апендикс. Момиченцето било докарано незабавно в държавната болница на морския град- УМБАЛ Бургас.

„ Ситуацията е била в допълнение усложнена от обстоятелството, че София и родителите й – туристи в Слънчев бряг, не приказват различен език с изключение на маджарски и връзката с тях е била невъзможна. Това е бил стрес както за фамилията, по този начин и за медиците “, обясниха от здравното заведение.

Със съдействието на отдела за преводачески действия на болничното заведение е открит човек, който да обезпечи превода от и на маджарски език.

Операцията минава сполучливо и след 10 дни престой, София е изписана от болничното заведение и е отпътувала за родината си.
Д-р Кирил Симеонов, старши доктор в Първо поделение по хирургия в УМБАЛ е заслужил възторженостти.

„ Искаме да изразим нашата огромна благодарност и най-искрена признателност към лекуващия доктор – доктор Симеонов, за проявения от него висок професионализъм и безрезервност, сърдечно отношение и прецизен метод при лекуването на дребната пациентка. Изразяваме най-искрена признателност и към управлението на УМБАЛ Бургас за изискванията и цялостното отношение към изпадналото в неволя унгарско дете “, се споделя в писмото на унгарския консул Йордан Йорданов.

Това не е първият жест на признателност от страна на Република Унгария към УМБАЛ Бургас. Преди години, посолството на страната, подари на болничното заведение картини на известни маджарски художници. Поводът за дарението още веднъж бе сполучливо позволен сложен случай с унгарска пациентка, избавена в Отделението по реанимация на бургаската болница.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР