Бургаският апелативен съд потвърди днес най-тежката мярка за неотклонение задържане

...
Бургаският апелативен съд потвърди днес най-тежката мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Няма прошка за Мишо, който уби с кол македонеца Игор

Бургаският апелативен съд удостовери през днешния ден най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “, взета по отношение на малолетния Мишо А., упрекнат в ликвидиране на македонеца Игор.

Мишо, който е на 14 години и е възпитаник, е притеглен като обвинен за това, че за времето от 17.00 ч. на 22 април до 11 часа на 27 април 2023 година в  Слънчев бряг навън сред ресторант " Бъчвата “ и " Авеню Делукс хотел “  е съзнателно умъртвил 49-годишния Игор.

Въззивната инстанция откри жалбата на бранителя на Мишо против наложения непрекъснат арест за неоснователна и удостовери определението на Окръжен съд – Бургас  като обосновано и законосъобразно.

Според апелативните съдии събраните доказателства по делото са оценени вярно и е изведено рационалното съмнение за съпричастност на обвинения към закононарушението и за действителна заплаха да се укрие, както и да извърши друго закононарушение, в случай че е с друга мярка за процесуална насила.

" Към сегашния миг задържането под стража е най-подходящата мярка, която в цялостна степен може да спомогне за реализиране на задачите по чл.57 от Наказателно-процесуален кодекс, а инкриминираното действие, по своите в действителност и юридически характерности, дава отговор на критериите за " извънреден случай “, по смисъла на чл.386, ал.2 Наказателно-процесуален кодекс.

Съдът намира определянето на най-тежката мярка за неотклонение за възможно и обществено-юридически целесъобразно ", оповестиха от Апелативен съд – Бургас.

Определението на Апелативен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР