Бургаският апелативен съд отхвърли днес протеста на прокуратурата срещу отказа

...
Бургаският апелативен съд отхвърли днес протеста на прокуратурата срещу отказа
Коментари Харесай

И Апелативният съд в Бургас отказа да екстрадира руснак заради риск от мъчения

Бургаският апелативен съд отхвърли през днешния ден митинга на прокуратурата против отхвърли на магистратите у нас да предадат на Русия предриемача Сергей Лаврентев от Челябинск. Той беше арестуван в Бургас през април тази година по искане на управляващите в Москва, които го търсят по обвиняване за присъединяване в незаконна организация, която той оглавявал, противозаконен хазарт и рушвет на длъжностно лице.

Главната прокуратура на Руската федерация упорства Лаврентев да бъде върнат в родината си, с цел да бъде извършено наказателното произвеждане против него. Той обаче твърди, че доказателствата за незаконната му активност са изфабрикувани и е жертва на гонене, поради политическите си убеждения, дейната му гражданска позиция против формалните управляващи и агресиятанаРусия в Украйна.

„ Това са престъпни закононарушения, а не политически или военни. Липсват доказателства Лаврентев да е взел участие да е преследван в Русия, поради убежденията си “, уточни представителят на държавното обвиняване. И настоя руснакът да бъде върнат в родината си. Още повече, подчертаха от магистратурата, че прокуратурата на Русия е дала гаранции за отбрана на човешките му права, като в настояването за екстрадицията му е посочено точното място, в което той ще бъде арестуван и даже квадратурата на помещението.

Писмото на прокуратурата е неистинско и погрешно. Русия е засилила репресиите, освен във връзка с рецензии против Москва, а и за изложение на мнение по всевъзможни чувствителни въпроси, сподели юрист Любомир Цветков. И изтъкнасистемното нарушение на правата на индивида в Руската Федерация и по особено на изискванията в пандизите и следствените арести и всеобщите практики на мъчения иизтезания там.

Свидетел на отбраната – Михаил Ежов от Санкт Петербург, дошъл преди няколко години в страната ни, пък внесе ужас измежду присъстващите в правосъдната зала, откакто разгласи, че даже в България руснаците се страхували да участват на митинги против политиката на Москва, тъй като е известно, че „ в България е цялостно със специфични сътрудници на съветските секрети служби “.

Чуйте в звуковия файл какво споделиха пред кореспондент на Дарик-Бургас очевидецът Михаил Ежов и юрист Любомир Цветков:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР