Бургаският административен съд назначи съдебно-техническа експертиза, която да установи точното

...
Бургаският административен съд назначи съдебно-техническа експертиза, която да установи точното
Коментари Харесай

Отложиха делото за Антеа Резидънс за 4 октомври

Бургаският административен съд назначи съдебно-техническа експертиза, която да откри точното местоположение и типа на оборудването на " Антеа Резидънс ". Съдът отсрочи делото за 4 октомври 2021 година Става въпрос за плана, станал прочут с укрепването на свлачище в непосредствена непосредственост, до което би трябвало да се построи ваканционно населено място в региона на Шофьорския плаж.

От страна на отбраната са показани доказателства за това, че планът не граничи с брега и е далечен от него на към 30 метра. Проектът не планува крайбрежни уреди и действия, които да водят до изменение на бреговата линия, безапелационни са вложителите. Според тях „ в случай че беше по този начин, трябваше да има оборудване, ситуирано на самия бряг – там, където се свързват сушата и водата. В съответния случай няма строителство на бреговата линия. “

“По закон бреговата линия е линията на секване на повърхността на сушата с равнището на водата все още на измерването. Имотът не граничи с брега, далечен е от него на към 30 метра. Между бреговата линия и препоръчаното в плана подсилване на свлачище има плажна линия и парцел очакван за улица. Следователно, укрепителното оборудване не трансформира бреговата линия, тъй като няма директна връзка с нея. Изготвяни са мнения от инженер геолози- хидрогеолози, които удостоверяват казаното. Според специалистите оборудването не е брегоукрепително, поради обстоятелството, че парцелът няма обща граница с морския бряг. Това поддържа тезата ни, че не е належащо планът да премине процедура по ОВОС”, съобщи юрист Елисавета Василева, която съставлява вложителя.

Предстои вещото лице да откри местоположението на оборудването по отношение на морския бряг и какво съставлява то. Съдът даде 7-дневен период на страните за слагане на въпроси към вещото лице.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР