Бургаските майки за поредна година се възпротивиха срещу агресивното натрапване

...
Бургаските майки за поредна година се възпротивиха срещу агресивното натрапване
Коментари Харесай

Майки въстанаха срещу Хелоуин! Празникът увреждал психиката на деца им и ги прави агресивни!

Бургаските майки за поредна година се възпротивиха против агресивното натрапване на Хелоуин в учебните заведения. От няколко дни петиция за възбрана на нехристиянския празник се популяризира в обществените мрежи, видя Burgas24.bg .

"През последните години следим все по-агресивно натрапване на Хелоуин в българските детски градини и учебни заведения. Това се случва с дейното присъединяване на учители и възпитатели в организирането на разнообразни действия. Според експерти сходно "празнуване на Хелоуин " излага децата на риск от прочувствени контузии, усилва експанзията, тревогата и депресията у подрастващите. Всичко това деформира личността и поврежда душeвността на подрастващите ", написа в петицията.

Според родителите, които не желаят децата им да бъдат въвличани в "празника ", подрастващите са провокирани да го претърпяват персонално през всички сетива. Рисуват страшни облици, обличат се като духове и вампири, създават атрибути на гибелта, слушат злокобни разкази от предрешени като вещици учителки, получават инструкции по какъв начин да викат духове на умряли, вършат и ядат сладки във тип на черепи и отрязани пръсти, строят арт съоръжения от ковчези и кървави скелети, минават през лабиринти на гибелта, организират часове на ужаса и срещи с призраци и зомбита и доста други сходни. Това се случва в нашите всемирски по темперамент учебни заведения и детски градини, в часове по разнообразни предмети или отвън учебно заведение, само че постоянно с присъединяване на преподавател.

Те са безапелационни, цитирайки експерти, че такова "празнуване на Хелоуин " излага децата на риск от действителни страхови прекарвания и прочувствени контузии. Идентифицирането им с призраци и зли духове притъпява чувствителността им към грозното и злокобното. Излагането на атрибути на принуждение и гибел поражда както експанзия, по този начин и тревога и меланхолия у децата. Възприемането на гибелта като занимателен маскарад отслабва вътрешната цензура за положително и зло, умирането наподобява безобидно, а животът - обезценен. Всичко това деформира личността на децата и поврежда душeвността им.

"Въпреки тези опасности, позицията на родителите изцяло се подценява. Отбелязването на Хелоуин се случва без осведомено единодушие от тяхна страна за естеството на хелоуинските занимания, в които учебното заведение ангажира децата им. Същевременно родителите не могат да освободят децата си от такива занимания в образователно време, без санкциониране с неизвинени отсъствия ", безапелационни са съперниците на Хелоуин в учебните заведения.

Те смятат, че честването на Хелоуин би трябвало да е персонален избор на фамилиите на подрастващите, без да е привързан с учебното заведение под каквато и да е форма.

Ето защо упорстват още:

Да употребявате дадените Ви по закон пълномощия за преустановяване на организирането на действия и събития по честването на Хелоуин в и посредством заетите лица в българските детски градини и учебни заведения.

Да информирате българските учители и възпитатели за рисковете и следствията върху психологичното здраве на подрастващите за да НЕ позволяват разпространяването в образователните заведения на материали и атрибути за Хелоуин, както и да НЕ сътрудничат в организирането на Хелоуин мероприятия в извънучебно време и отвън учебните здания.

Да насърчите учителите и възпитателите да активизират детския креативен капацитет и ученолюбивост не за Хелоуин, а за намиране на разнородни и вдъхновяващи способи за честване Деня на националните будители.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР