Бургаски полицаи отказаха подкуп от 300 долара. Парите били подхърлени

...
Бургаски полицаи отказаха подкуп от 300 долара. Парите били подхърлени
Коментари Харесай

Украинка опита да подкупи полицаи

Бургаски служители на реда отхвърлиха рушвет от 300 $. Парите били подхърлени от украинска гражданка пред едно от районните ръководства в морския град. Инспектор Пламен Панков и контрольор Радостина Каръковаот 2-ро РПУ-Бургас са служителите на реда отказали подкупа.

" На 13 октомври във 2-ро РПУ Бургас е получен сигнал за осъществена кражба на мобилен телефон от огромен търговски обект. По предписание на дежурен оперативна група пристигнахме на местопроизшествието. Проведохме голям брой беседи със чиновници в комерсиалния обект и от камерите за видеонаблюдение установихме причинителя на действието. Това е 34-годишна украинска гражданка без документи за идентичност. Съпроводихме я до районното ръководство, с цел да изясним събитията към кражбата на телефона. При идване пред постройката на 2-ро районно, украинката подмятна в служебния автомобил 3 банкноти с номинал от 100 щатски $. За своите дейности същата беше арестувана и по случая беше стартирано бързо досъдебно произвеждане ", изясни пред Българска национална телевизия контрольор Радостина Каръкова.

" През 12-годишната ми работа в Министерство на вътрешните работи съм имал и други сходни случаи и в никакъв случай не ме е изкушавало това да взема тези пари. Смятам, че по този начин е редно, всеки в системата на Министерство на вътрешните работи би трябвало да постъпи по сходен метод ", сподели контрольор Пламен Панков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР